ДСНС України підписала Меморандум про співпрацю

29 липня в ДСНС відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Фондом міжнародної солідарності (Solidarity Fund PL іn Ukraine). Документ підписали Голова Служби Микола Чечоткін та Голова Правління Фонду міжнародної солідарності Рафал Дзєнцьоловські.

Метою Меморандуму є співробітництво Сторін щодо створення умов для реалізації проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», що реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках програми “U-LEAD з Європою” і фінансується програмою польської співпраці.

Так, Микола Чечоткін зауважив, що Україна орієнтована на досвід європейських країн щодо розвитку добровільної пожежної охорони по всій території держави: «У країнах Європи основною складовою протипожежного захисту є добровольці, які крім гасіння пожеж, виконують функції рятувальників (надають допомогу при дорожньо-транспортних пригодах, опіках тощо). Ми впевнені, що за умов створення в Україні належного технічного оснащення та проведення відповідного навчання добровольців, зазначені підрозділи зможуть забезпечити належний захист територій та населення від пожеж та відповідних надзвичайних ситуацій».

Джерело: https://www.dsns.gov.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *