«Арамовські» проти «козловських»: у Черкасах почались розстріли. Поліцейському начальству пора у відставку? ФОТО (посилання на РЕАЛЬНЕ ВІДЕО ВБИВСТВА)

У Черкасах на очах у відвідувачів кафе, серед яких були діти, розстріляли лідера однієї з місцевих кримінальних груп. Зухвалість вражає. У Черкасах – смертельно небезпечно. Стрілянина на Хрещатику, гра поліції у мовчанку і вбивство у «Львівській майстерні шоколаду» – це три факти, які наводять на думку про те, що вся правоохоронна система у Черкасах настільки зрослась з криміналом, що вони вже нагадують дві сторони однієї медалі.

Журналісти City News провели власне розслідування

…Чоловік неквапливо заходить у кафе і йде поміж столиків з відвідувачами. Раптом у слід за ним вскакує чоловік у масці з автоматом і стріляє впритул. Зробивши кілька пострілів втікає. Жертва нападу падає між столиками біля шинквасу. У цей час за сусіднім столиком навпроти барної стійки, фактично у епіцентрі подій сидить відвідувачка з маленькою дитиною. Вона хапає дитину і закривши собою втікає з нею у глиб кафе… Ні. Це не епізод з бойовика. Це реальні кадри зафіксовані камерою відео спостереження у реальному кафе, реальних подій у реальних Черкасах, у ранковий час кілер реально розстріляв із «калаша» реального лідера одного із кримінальних угруповань Михайла Козлова.

Камера за фільмувала факт, що у момент нападу в кафе «Львівська майстерня шоколаду» були відвідувачі з дітьми. Лише дивом ніхто ні з персоналу закладу ані відвідувачів не впіймав шалену кулю із тих, що кілер випустив у жертву…

Здійснивши кривавий, демонстративний акт, убивця зник з місця злочину на авто «SKODA». Минуло небагато часу і палаючу «Шкоду» виявили у Долині троянд. Поліція повідомила, що в салоні обгорілої автівки знайшли зброю. Чи це та зброя, з якої привселюдно розстріляли громадянина Козлова – визначать експерти. Визначать. У цьому немає жодного сумніву. Так само як і немає сумніву у тому, що це резонансне вбивство не розкриють, так як не були розкриті інші аналогічні: вбивства «Крави», «Чарліка», «Кабана»… що говорити, якщо досі не розкрито навіть резонансні вбивства: депутата Черкаської міської ради Михайла Бінусова та журналіста Вадима Комарова. Останньому смертельних ударів тупим важким предметом завдали під стінами офісу поліції області…

***

Кафе «Львівська майстерня шоколаду», що розташоване у самісінькому центрі Черкас, навпроти Соборної площі – центрального майдану міста, між приміщеннями Черкаської обласної ради і Черкаської міської ради, фактично у двох кроках від плацу перед мерією.

Протягом кількох років заклад набув неабиякої популярності.

Сюди приходять мами з дітками, поласувати смачними оригінальними шоколадними солодощами. Тут зустрічаються друзі, пари закоханих, ділові люди обговорюють свої плани. Таке собі модне кафе. Малесенький ковток атмосфери старого Львова… А тепер бандити перетворили його на поле для своїх розбірок. І хто, скажіть, після цього тепер почуватиметься там у безпеці? І де взагалі у Черкасах безпечно, якщо привселюдні розстріли кримінальний світ вже влаштовує просто у самісінькому серці міста?   

***

Вбивство Козлова – це зухвалість кримінального світу і професійна імпотенція поліції. І це – факт. Неспростовний.

Наступні рядки для тих, хто ще вірить у те, що черкаська поліція при нинішньому керівництві здатна забезпечувати правопорядок і безпеку громадян на Черкащині.

І найбільш переконлива мова фактів.

8 вересня у центрі Черкасах на вулиці Хрещатик вперше за багато років пролунали постріли. Стріляли з автоматичної зброї біля нічного клубу «111» – місця де іноді (чи може й частіше) збираються люди, тим чи іншим чином зв’язані з кримінальним світом.

Журналісти, які випадково опинились на місці події зафіксували на фото скупчення поліції. Тим, кому пощастило більше опинитись у потрібний час у потрібному місці, вдалось сфотками момент затримання поліцейськими  якогось молодика. Вже тоді дивувало вперте не бажання поліції щось пояснювати чи коментувати.

Упродовж годин, поки медійники штурмували телефони пресслужби та різних чинів поліції, останні мовчали як мумії. Зрештою коментар на офіційному сайті поліції області з’явився лише наступного дня.

Але толком він нічого не пояснював: «Вчора на вулиці Хрещатик у Черкасах між чотирма чоловіками виник конфлікт, під час якого, учасники дістали зброю. Очевидцями ситуації стали перехожі та працівники патрульної поліції, які до цього прибули на виклик. Поліцейські зреагували миттєво й одразу затримали двох осіб.  Ще двоє сіли до автомобіля Nissan та намагалися втекти, але транспортний засіб заблокували поліцейські. Після чого, один зі зловмисників тікав вулицею Дашкевича, де його наздогнали»…

І все. Ніякої конкретики. Ні обставин. Ні фактів. Хто і з ким конфліктував? Через що? Чому ці люди вийшли у центр Черкас з автоматичною зброєю (чи то автоматом Калашникова чи карабіном «Сайга») і бойовими пістолетами? І взагалі хто вони, ці люди? Ці питання тоді так і залишились висіти у повітрі.

Журналісти City News, щоб з’ясувати хоч щось, почали опитувати всіх кого знали. І результат не забарився.

Ви про стрільбу на Хрещатику? Так ясно, що то було. То «арамівські» з «козловськими» сфери впливу ділили, але їм трохи завадили, – повідомило одне з наших джерел.

Інше джерело було більш відверте. І ось що журналісти City News почули:

У Черкасах назрівають кримінальні розбірки. Нагнітається напруга у стосунках двох кримінальних груп – «арамівської» і групи Козлова, яка зараз шаленими темпами набуває ваги. «Тєма», як завжди одна – переділ сфер впливу. Козлов дуже розумний керівник групи, і для збільшення впливу робить все правильно. «Арамівським» це не подобається. Вже було кілька «стрілок», але домовитись поки не виходить. Конфлікт, що наростає, вже вийшов за межі Черкас. Врегулювати його вже намагаються ті, хто у кримінальному світі стоїть вище ніж місцева братва. Ситуація ще й у тому, що Козлов має статус «положенця». «Положенець» – це людина у кримінальній ієрархії, яку призначає «злодій у законі» і яка має право ухвалювати рішення від його імені у період його відсутності. Ситуація неймовірно напружена. Вже й немісцеві їм казали: «Домовтесь, щоб не довести справу до стрілянини», – повідомило джерело.

Про Козлова трохи знаю. Він очолює громадську організацію «Організований захист громадян». Абревіатура – «ОЗГ», що на мові правоохоронців розшифровується як «організована злочинна група». Кілька років тому її створили люди з кримінальним минулим і зв’язками з кримінальним світом для тиску на правоохоронні структури, замаскованого під громадську думку. А от хто такі «арамовські»?

Є така група, і наскільки чув, вона чи то складається з етнічних вірмен, чи вони її очолюють. Це дуже впливова група.

Бесіда відбулась приблизно тиждень тому. 

Після незрозумілого інциденту на Хрещатику, ретельно законспірованому поліцією, минуло 14 днів. А на п’ятнадцятий – кривава стрілянина, скоєна просто серед мирних людей.

Зв’язок між подіями більш ніж очевидний.

Чому його не бачить поліція? Чому поліція нічого не знала про розгортання конфлікту, який жваво обговорювали у певних колах?

Несподівану відповідь дало ще одне джерело.

Даремно ви думаєте, що поліція когось знайде. Впевнений, що «ментам» вже «забашляли», щоб вони нікого не знайшли. І це вже не вперше, – в’їдливо прокоментував один з опитаних.

***

Стрілянина на Хрещатику, гра поліції у мовчанку і вбивство у «Львівській майстерні шоколаду» – це три факти, які наводять на думку про те, що вся правоохоронна система настільки зрослась з криміналом, що вони вже нагадують дві сторони однієї медалі. Ох не дарма ще у 70-х заборонений в СРСР «Голос Америки» називав Черкаси «Маленьким Чікаго над Дніпром».

Здається, ще трохи і на вулицях Черкас розгорнеться повномасштабна кримінальна війна. І криваві бої точитимуться і на вулицях, і у кафе, і на базарах, і в офісах влади. І тоді бандитські кулі (куля ж бо дура) вражатимуть не лише бандитів, але й вбиватимуть звичайних людей – чоловіків, жінок, дітей. І смерть збиратиме щедрий урожай…

Очевидно, що уникнути цього апокаліпсису можна лише провівши масштабну ротацію у правоохоронних та судових структурах Черкащини і не тільки.

А як інакше?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *