Перетворимо Дахнівський пляж на «Майамі», – депутат Черкаської міськради

Пропозицію реконструкції пляжу Дахнівський у План соціально-економічного розвитку Черкас на 2021 рік вніс депутат Черкаської міськради від фракції «Європейська солідарність» Віталій Красюк. Втім через зміни керівництва у КП «Дирекція парків» роботи розпочались лише недавно.

Про це журналістам City News повідомив депутат Черкаської міськради від фракції «Європейська солідарність» Віталій КРАСЮК.

Зініціювати реконструкцію Дахнівського пляжу депутата спонукали місцеві жителі.

– До мене звернулись черкащани з проханням створити нормальні умови на «Дахнівському пляжі». Це також територія мого округу, де і я проживаю з дитинства і з дитячих років користуюсь цим пляжем. До того ж, «Дахнівський пляж» – найбільший серед усіх черкаських пляжів: площа становить близько 3,2 гектарів, а загальна протяжність – близько 700 метрів. Тож давайте перетворимо його на черкаське «маямі», – пояснив Віталій Красюк.

У процесі втілення задуманого виникали ситуативні перешкоди. Проте їх вже подолали. Через кадрові перестановки на підприємстві КП «Дирекція парків», роботи, які мали стартувати ще навесні, розпочались восени.

– До сезону не встигли, але тендерні процедури відбулись і вже розпочато  першу з трьох черг будівництва, яка має бути завершена до кінця року. Перша черга  передбачає будівництво, у ході якого до пляжу підведуть воду, електроенергію, спорудять будиночок для охорони, роздягальні, туалет і пляжну інфраструктуру, – сказав депутат.

Певні моменти можуть виникнути і через те, що пляжі нині передають на баланс нового підприємства – КП «Благоустрій».

– Незабаром пляжі будуть передані КП «Благоустрій», роботи, заплановані на весну буде проводити це підприємство. Головне, щоб на це у бюджеті в наступному році були передбачені кошти, – підкреслив Віталій Красюк.

За словами Віталія Красюка навесні мають нагорнути пісок і продовжити благоустрій пляжу. Після завершення всіх робіт тут мають з’явитися рятувальні пости, душові, перголи від сонця, доріжки для зручного пересування людей з особливими потребами та мам з дитячими візочками, туалети з кімнатами матері та дитини, і для людей з інвалідністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *