“Свято гіркоти і гордості”: у Черкасах відзначили річницю створення Будинку ветеранів

У Черкасах відзначили першу річницю створення Будинку ветеранів ім. Є. Подолянчука.

У приміщенні колись занедбаного і напівзруйнованого садочку нині функціонує повноцінний ветеранський осередок. Місце, де колишні й нинішні учасники АТО, їхні діти, батьки та дружини, волонтери, родичі загиблих воїнів збираються разом, щоб підтримати один одного і допомогти тим, хто зараз на передовій.

Всього за кілька років команда громадської організації «Ветеранське братерство Черкащини» на чолі з Володимиром Болсуновським не лише капітально відремонтувала приміщення, а й власними силами облаштувала музей АТО/ООС та музей-світлицю українського побуту, створила хостел, де можуть зупинитися ветерани з різних куточків України, забезпечила надання побратимам та їхнім рідним юридичної та психотерапевтичної допомоги, відкрила гуртки з рукоділля та дитячу телестудію «Черкаси 24».

“Та найголовніше, мабуть, що створили ці мужні хлопці, – це місце сили, де гірко і гордо водночас.Гірко, коли дивишся в очі батьків Сергія Амброса, що співають гімн, під який їхній син пішов на війну і не повернувся. Гірко, коли бачиш, як аплодує військовим пісням донька Іллі Іделя, тендітна красива юна дівчина, котра мала б на інші «концерти» ходити… Гірко, коли поряд з тобою молоді хлопці з понівеченими кінцівками…

А гордо, бо всі вони не здаються. І попри біль від втрат продовжують боротися за нашу країну тут, в її серці. Об’єднуються, будуються, ремонтують, плетуть сітки, передають на фронт допомогу, не лишають напризволяще дітей і батьків загиблих. І звісно вони потребують нашої допомоги. Та разом з тим нам – не зламатися і не здаватися – вони допомагають більше”, – прокоментувала подію заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава.

Фото Черкаської міськради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *