Тракторист- машиніст нині модна професія серед молоді Черкащини

На відміну від попередніх років, цьогоріч вступна кампанія до закладів професійно технічного навчання тривала до 1 жовтня. Державне замовлення по вступу виконали на 96 відсотків. Особливо популярною робітничою спеціальністю серед абітурієнтів є професія тракторист-машиніст.

Про підсумки вступної кампанії до закладів професійно-технічного навчання  області під час брифінгу розповів начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський. Він же назвав професії, які виявились найбільш популярними у цьому році:

– Державне замовлення на професійно-технічного навчання цьогоріч виконали на 96 відсотків. Найбільш популярними серед поступаючих виявились такі спеціальності: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, водій автотранспортних засобів, електрозварювальник ручного зварювання та кухар, – сказав Валерій Данилевський.

За його словами, у зв’язку із російською агресією заклади професійно-технічного навчання  області орієнтовані на підготовку фахівців професій, які мають подвійне призначення, тобто можуть бути використані не лише у цивільні, але й у військовій сфері.

У цьому році такий фах вирішили здобути близько 2 тисяч випускників шкіл.

Загалом на навчання професійно-технічного навчання цьогоріч вступило понад 2 800 осіб.

Навчатись на тракториста-машиніста вирішили 500 учнів, на слюсара з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування – 385 осіб, водії автотранспорту – 232, на кухаря – 787 осіб, на фахівців з ІТ технологій лише 47.

Нині у заклади професійно-технічного навчання  області той чи інший фах здобуває понад 7 тисяч учнів.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *