У Черкасах жінок навчали як протидіяти поширенню раку молочної залози

У Черкасах відбувся тренінг для жінок «Потурбуйся про себе сама». Лейтмотивом зібрання стали гасла: «Рання діагностика рятує життя» та «Рак – виліковний, час – безцінний».

Участь у тренінгу взяли жінки з різними політичними поглядами, громадські активістки та представниці депутатського корпусу Черкаської міськради. Консультували учасниць мамолог-онколог Олег Тюрін, гінекологиня Олена Бейкун, психіатриня Альона Розіна та психологиня Інна Кукуленко-Лук’янець.

– Сьогодні було достатньо інформації: що послухати, над чим задуматись і що варто пам’ятати про необхідність вести здоровий спосіб життя, любити себе як особистість, незабувати про свою роль не тільки як матері, дружини, посадовця, але й як жінки. Психологічно було важко йти слухати таку тему, але коментарі і поради були дійсно дуже професійні. Тренінг вийшов надзвичайно цікавий і корисний, – розповіла співорганізатор заходу заступник міського голови Черкас Марина Гаркава.

Вона наголосила, що жінки у ході тренінгу об’єднались навколо теми зібрання  – необхідності протидіяти поширенню страшної хвороби жінок – раку молочної залози.

– Ми вирішили, що кожна з нас буде поширювати інформацію про загрозу цієї хвороби і закликати жінок регулярно і часто консультуватись у лікарів. Бо, як пояснювали сьогодні фахівці, своєчасне діагностування захворювання здатне врятувати життя жінки, – підкреслила Марина Гаркава.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *