Вісім тисяч вареників продали у Черкасах на «Фестивалі вареника» (фоторепортаж)

Близько восьми тисяч вареників продали у Черкасах під час благодійного «Фестивалю вареника» і зібрали майже 140 тисяч гривень на ремонт дронів. Організаторами фестивалю виступили Департамент соціальної політики Черкаської міської ради КП «Дирекція Парків» та волонтер Євген Компанець.

Про це з місця події повідомив журналіст «City News»

Справжня варенична круговерть у неділю опівдні розгорнулась у головному парку Черкас – «Сосновому бору».

У рамках «Фестивалю вареника» учасники дійства продавали вареники на різні смаки: з картоплею, капустою, сиром, грибами, маком, вишнями, халвою…

За порцію правили 50 гривень. Охочих поласувати смачною українською стравою виявилось набагато більше ніж вареників. За попередніми підрахунками свято відвідало кілька тисяч громадян. Тож майже вісім тисяч гарячих вареників розкупили приблизно за годину.

Загалом у локації Вареники на різний смак взяли участь Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «ЖАГА Життя», які пропонували вареники з побажаннями від Наталки Полтавки;

Територіальний центр надання соціальних послуг м.Черкаси працівники якого до участі у фестиваля наліпили півтори тисячі вареників-хвалеників від Солохи;

Черкаський міський центр соціальних служб;

ДНЗ «Черкаський професійний автодорожній ліцей» Черкаський професійний ліцей;

ДНЗ Черкаське вище професійне училище будівельних технологій;

ДНЗ “Черкаське вище професійне училище”;

БФ «Черкаси – разом до перемоги!»;

ГО “Центр громадських ініціатив “Східна Брама освітній простір Halabuda;

волонтер Євген Компанець.

– Результат перевершив наші сподівання, бо у його ході продали майже вісім тисяч вареників і вдалось зібрати близько 140 тисяч гривень, які підуть на ремонт дронів для українського війська, – розповіли працівники Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради, який виступив співорганізатором фестивалю.

Про те, як викристалізувалась ідея провести «Фестиваль вареника» журналістам розповів співорганізатор свята волонтер Євген Компанець:

– Ще раніше пропонував провести у Черкасах навесні фестиваль, на якому було б представлене все, що роблять черкаські волонтери. Але, щоб не було організаційного вінегрету, довелось трішки змінити формат. Тож вирішили зробити захід під народне свято Колодія і влаштувати фестиваль вареників. Чому вареники- бо це традиційна українська страва.

Також у ході «Фестивалю вареника» відбувались

спортивні естафети, майстер-класи, патріотичні забави, виступили гурт «Крутий Заміс» і художні колективи закладів соціальної сфери міста, тематичні фотозони.

Як вже говорили, основна мета благодійного «Фестивалю вареника» продовжити процес консолідації українського суспільства задля Перемоги і збір коштів на ремонт дронів для армії.

– Наша мета – не розваги, а об’єднання громади заради благої справи: донату на ремонт дронів захисникам України. За зібрані сьогодні кошти «Халабуда» зможе відремонтувати мінімум 50 бойових «пташок», і вони полетять захищати нашу землю і життя наших воїнів, – зазначила заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава.

Вона ж щиро подякувала всім, хто прийшов, купив вареники і задонатив на підтримку ЗСУ, а також людям, які готували і продавали вареники, проводили майстер-класи, патріотичні забави.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *