У Черкасах триває соціальна кампанія «Подаруй книгу особливій дитині»

Шляхетну місію допомагати особливим дітям, або тим, які втратили батьків, вже три роки поспіль веде книгарня «Буквиця», що знаходиться у ТРЦ «Хрещатик сіті» у Черкасах.

Цікаву соціальну акцію до новорічно-різдвяних свят три роки тому започаткував колектив книгарні «Буквиця».

Кожний відвідувач магазину, купуючи собі літературу, має змогу придбати книгу для особливих дітей. Місія дістала назву «Подаруй книгу особливій дитині».

Перед прилавком біля тематичного плакату є коробки, у які складено різні дитячі книжки. До кожної книги прикріплено картку з ім’ям та прізвищем дитини, яка хоче отримати саме цю книгу. Для більшої доступності і зручності учасників, вибрані книги мають приблизно однакову цінову пропозицію. Вартість книг, які пропонують придбати для конкретної дитини, у межах 200 – 250 грн.

– Почалось з того, що ми познайомились з активістами громадської організації «Сонячні діти». Це – мами діток, які народились з синдромом Дауна. І ми разом започаткували акцію, яку назвали «Подаруй книгу особливій дитині», яка охопила близько 20 дітей. Наступного року наша акція поширилась на реабілітаційний центр «Теплий дім», що опікується дітьми, які залишились без батьків. До епідемії дітки з «Теплого дому» самі обирали собі книги, а з моменту початку дії карантинних заходів співпрацюємо дистанційно. Щороку до нашої спільної місії доєднуються діти з інших організацій. Тепер з нами Канівський і Золотоніський територіальні центри де опікуються дітьми з особливими потребами та Будищанська сільська рада. На сьогодні місія охопила понад 150 дітей, – розповіла керівник книгарні «Буквиця» Наталія Прокопчук.

За звичай кампанія «Подаруй книгу особливій дитині» стартує наприкінці осені і триває до закінчення новорічно-різдвяних свят.

Тож колектив «Буквиці» закликає черкащан не бути байдужими і взяти участь у цій чудовій, благодійній кампанії.

– Ті, хто бере участь у кампанії – це щирі і добросердні люди. За роки кампанії з’явились наші постійні учасники. А один хлопець взагалі вразив нас, придбавши для дітей книги на суму понад 1 тисячу гривень. Ми на знак вдячності оформили для нього дисконт на купівлю книг, – додала Наталія Прокопчук.

Кампанія не залишила байдужою і керівника ТРЦ «Хрещатик», депутата Черкаської міської ради від партії «Європейська солідарність» Інну Бандуру.

– Це прекрасна ініціатива від «Буквиці», яка спонукає жителів та гостей міста бути меценатами, допомагати ближнім і разом творити диво, даруючи дітям радість прочитати улюблену книгу. Переконана, що книга – найкращий подарунок. Сама вихована у традиціях поваги до книги – як джерела знань і мудрості. Крім того, і як представник бізнесу і як депутат Черкаської міської ради від партії «Європейська солідарність» теж організувала соціальний рух «Подаруй бібліотеці книгу», яку вже кілька місяців втілюємо з колективом книжкового магазину «Буквиця». Завдяки акції вдалось зібрати і подарувати комплект літератури Черкаській міській школі № 13. Втілювати у життя подібні ідеї – це чудовий приклад соціальної відповідальності бізнесу перед суспільством, – прокоментувала депутат Черкаської міської ради від партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *