Півтора мільйона майбутніх дерев висадили на Черкащині

З 1 жовтня до 30 листопада тривала акція Держлісагентства «Створюємо ліси разом» в рамках програми Президента «Зелена країна». У ході еко-ініціативи в Україні за 3 роки буде висаджено 1 мільярд нових дерев, за 10 років – збільшено площу лісів на 1 мільйон гектарів.

Як повідомив начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко, лісівники Черкащини активно долучилися до реалізації Програми «Зелена країна».

«Протягом осінньої лісокультурної кампанії на території усіх десяти держлісгоспів було висаджено 1,48 млн сіянців. Долучилися до акції з висаджування лісу та зелених насаджень учнівська та студентська молодь, представники органів влади та місцевого самоврядування, державних установ та організацій, бізнесових структур, ОТГ та інших лісокористувачів. За сприяння лісівників Черкащини озеленено 85 начальних, освітніх  закладів, соціальних установ. Загалом цієї осені осінній «внесок» Черкащини у «Зелену країну» – майже 1,57 млн сіянців та саджанців. Участь в акції взяли понад 7 тис. осіб», – повідомив головний лісівник області Олександр Дзюбенко.

До слова, лісогосподарські підприємства, діяльність яких координується Черкаським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, навесні 2021 року створили лісові культури на площі 1023,1 га з них 5,3 га лісорозведення. Природнє поновлення відбулося на площі 69 га. Всього відтворення лісів весною ц.р. відбулося на площі 1092,1

Восени відтворення лісів проведено на площі 243,9 га, з них лісовідновлення складає 148,6 га, лісорозведення 30,4 га, природне поновлення 64,9 га.

«Загалом протягом 2021 року лісовідтворення держлісгоспами здійснено на площі 1336 га. Також проводились роботи  з доповнення лісових культур. Загалом держлісгоспами висаджено понад 7 мільйонів сіянців та саджанців. Враховуючи специфіку кожної конкретної лісокультурної площі, спеціалістами ухвалювалися рішення щодо створення лісових культур різними способами, а саме: на деяких ділянках, при відсутності загрози знищення дикими тваринами, проводили посів, в інших випадках лісові культури створювали механізованим способом, за допомогою меча Колесова, сіянцями із закритою кореневою системою. Головні лісоутворюючі породи, що висаджують у держлісгоспах, – це сосна, дуб, клен, ясен, липа, ялина та інші», – зазначив Олександр Дзюбенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *