Черкащина – в лідерах із вакцинації

Область перебуває у «червоній» карантинній зоні. Тут досі перевищений  коефіцієнт виявлення нових випадків. Про місяць життя регіону в «червоній» зоні розповів очільник ОДА Олександр Скічко під час брифінгу.

– Упродовж трьох останніх днів спостерігаємо тенденцію до збільшення одного з основних показників, які визначають карантинне зонування областей, – коефіцієнта виявлення нових випадків, – розповів голова ОДА. – Натепер він становить 24,9% при нормі в 20%. Це значить, що ковід не послаблює своїх позицій. Єдиним же способом вберегтися від тяжкого перебігу цієї хвороби є вакцинація. Для тих, хто думав, що необов’язково вакцинуватися, нагадаю, що тепер зелені ковід-сертифікати необхідні для повноцінного соціального життя і в «жовтій» карантинній зоні.  Нові карантинні обмеження, затверджені Кабміном, набули чинності 6 грудня.

Натепер область – у лідерах за рівнем вакцинації в Україні. Хоча б одну дозу вакцини вже отримали 46,7% дорослого населення, 41,6% – повністю завершили курс імунізації проти ковіду.

– Хочемо зберегти позитивну динаміку й надалі, – зазначив Олександр Скічко. – Адже вже зовсім скоро новорічні свята, після яких можемо очікувати нового сплеску захворюваності. Саме тому маємо діяти на випередження, вакцинуватися, безпечно зустрічати Новий рік у колі родини та продовжувати звичне життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *