Що відомі черкащани знаходили в дитинстві під подушкою на День Святого Миколая

Зовсім скоро настане найулюбленіше свято дітей – День Святого Миколая. З року в рік, малюки прокидаються вранці 19-го грудня і першим ділом «пірнають» під подушку, де їх за традицією чекають подарунки та солодощі.

Напередодні свята журналісти “Сіті Ньюс” вирішили згадати, що ж дарували відомим черкащанам на зимові свята та про які подарунки вони мріяли.

Журналіст Валентин Чернявський згадує, що зростав не в дуже заможній родині та ще й мав братів та сестру, тому переважно отримував на День Святого Миколая пакунки з солодощами, хоча і мріяв про тамагочі або крутого трансформера.

Одного разу до нас на новорічні свята приїхав дядько і я вмовив його купити мені трансформера, бо майже у всіх однокласників вони були та ще й із багатьма функціями. Тому я теж хотів. Мій робот, правда, не трансформувався  ні у що, там були лише крила, якими можна було рухати  та і ті я зламав у надії, що він полетить. Не дивлячись на це все, я був неймовірно щасливим, бо у мене була іграшка!

Музикант Антон Стрілець розповідає, що У 90-х на свята  завжди чекав чогось особливого, однак були не прості часи і отримував не завжди бажане: інколи носки, шапку та різний одяг. Та вже пізніше, згадує, що мріяв про машинку на радіоуправлінні. 

Пам ятаю як сильно тоді захворів і був майже місяць у лікарні, тоді вперше зрозумів що таке гайморит.  Виписали мене саме у святкові дні, потрапивши додому, у подарунок я отримав дуже і дуже круту машину. Я пам ятаю що вона була жовта і дуже велика. Тоді я зрозумів, якщо щось хотіти щиро, не головою, а саме душею та серцем, то обов’язково отримаєш. Після цієї ситуації, я зрозумів як працює цей світ. Усе можливо, головне хотіти це щиро, ну і звичайно щось робити паралельно.

Зараз я сам дарую подарунки, і от у цьому році, напередодні Дня Святого Миколая, 18 грудня я роблю святковий сольний концерт у рідному місті. У Черкасах я дуже рідко даю концерти, але дуже люблю зимові свята і вирішив зробити такий подарунок!

Співачка Petrovochka пригадує, що у дитинстві завжди просила Миколая, щоб приніс щось неїстівне, адже “щось неїстівне” завше мало більшу цінність.

І Миколай завжди мені догоджав. Найбільше раділа книгам. До цього часу нічого не змінилось. Досі вважаю книгу найкращим подарунком.

У скрутні для родини часи просила Миколая: “Принеси щось маленьке-недорогеньке”. Сам факт того, що вранці під подушкою мене щось буде чекати, вже був дивом.  А одного разу мама на Миколая принесла кошеня. Назвали його Чарліком. Після того у нас живуть виключно чорні коти.

Як виявилося, чотирилапих улюбленців дарували не лише Анні Петровській. Депутатка Інна Бандура також розповіла про живий подарунок, який найбільше припав до її серця в дитинстві:

Із самого дитинства для мене День Святого Миколая – це про чудо. І, чесно кажучи,  я досі намагаюся вірити у новорічні дива.

Під подушку я отримувала подарунки щороку і всі вони були наповнені любов’ю. Та одного разу 19-го грудня мені подарували песика, якого я назвала Коллі. Такий подарунок не могло затьмарити ніщо! 

Керівник проєкту Ambros Hub Костянтин Мірошниченко розповідає, що йому подобалися усі подарунки і виділити якийсь один він не може:

Мої батьки самі зробили новорічну червону шкарпетку, в яку завжди клали апельсини і якісь солодощі. Мандаринки не клали, бо я їх не любив.

Зараз, коли мешкаю окремо, з ностальгією згадую, як кожного ранку 19-го грудня знаходив цю солодку шкарпетку. Приємно пригадувати маленькі традиції, які залишилися спогадами і колись в ролі батька буду вже я.

Підготувала Тая Агавердієва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *