У Черкасах збирають книги для сиріт і особливих дітей (фото)

Соціальна кампанія  книгарні «Буквиця» «Подаруй книгу особливій дитині», вийшла за межі Черкас і триватиме аж до Водохреща. Але поки, продано лише близько 40 % книг. Нині активісти кампанії кинули клич: «Жодна особлива дитина не повинна залишитись без книги».

Шляхетну місію втілювати книжкові мрії сиріт та дітей з особливими потребами започаткувала і вже третій рік веде книгарня «Буквиця», що знаходиться у ТРЦ «Хрещатик сіті» у Черкасах. На сьогодні кампанія  охопила понад 150 юних жителів міста та області.

Це «сонячні» дітки, тобто ті, хто народився з синдромом Дауна, вихованці реабілітаційного центру «Теплий дім» (там опікується дітьми, які залишились без батьків), а також діти з особливими потребами Канівського і Золотоніського територіальних центри та сільської ради с. Будище Черкаського району.

Суть акції проста і благородна: кожний, хто захоче, може втілити мрію дитини з особливими потребами, придбавши для неї книгу, яку вона обрала.

Перед прилавком біля каси  є коробки, у які складено різні дитячі книжки. До кожної книги прикріплено картку з ім’ям та прізвищем дитини, яка хоче отримати саме цю книгу. Біля нього прикріплено плакат зі списками дітей, на якому спеціальними позначками фіксується хід втілення кампанії.

– Акція триватиме до кінця новорічних та зимових свят, аж до Водохреща, тобто майже до кінця січня. Цінова політика досить ліберальна. Ми спеціально підбирали книги так, щоб їх вартість не виходила за межі 200 – 250 гривень, і щоб участь у кампанії міг брати кожний небайдужий. Але до сьогодні продано тільки близько 40 відсотків книг. Тому ми закликаємо черкащан і гостей міста активніше долучатись до кампанії, щоб жодна особлива дитина не залишилась без подарунку, – розповіла керівник книгарні «Буквиця» Наталія Прокопчук.

На клич відгукнулась депутат Черкаської міської ради від фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Вона придбала книги одразу для кількох особливих дітей і у своєму пості у «Фейсбук» попросила черкащан допомогти особливим дітям втілити їх мрію.

Сьогодні і я долучилась до когорти людей, які розуміють як важливо дарувати радість іншим. І особливо тим, хто цього потребує більше інших. Тобто діток з особливими потребами. Я придбала книжки одразу для кількох дітей. Колектив «Буквиці» на сьогодні продав близько 40 відсотків книг, які замовили особливі діти з Черкас, Канева, Золотоноші та с. Будище Черкаського району. Шановні депутати всіх рівнів, підприємці і пересічні черкащани! Давайте дружніше підтримаємо цю чудову соціальну новорічно-різдявну акцію. Ви ж розумієте, на скільки важливо, щоб кожна дитина отримала книгу, яку вона попросила у Святого Миколая. Різдявне диво має відбутись для кожного. Придбайте іменну книгу для конкретної дитини і ви відчуєте, наскільки приємно бути творцем дива і добра та робити життя ближніх трішечки світлішим і щасливішим, – написала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *