Власноруч виготовляє новорічні іграшки майстриня з Черкас (відео)

Плетені тигри, пінопластові сніговики та ялинки з ниток: такі новорічні прикраси власноруч виготовляє черкаська майстриня Наталія Харченко. Жінка розповіла Суспільному, що матеріали для них знаходить вдома або в крамниці для творчості.

Напередодні Нового року журналісти Суспільного мовника Черкащини побували в неї на уроках рукоділля.

За словами майстрині Наталії, кожен стовпчик виробу має бути ідеальним.

“Кожен стовпчик має бути ідеальним. А виходить, як виходить. А отак, один за одним і створюється, поки що безголова, іграшка, але в неї ще все попереду”, – зауважила жінка.

Із клубка ниток ̶ символ 2022 року – Тигрик. Дизайн таких плетених іграшок Наталія Харченко вигадує самостійно або шукає в інтернеті:

“Мені вперше показала, як це робиться – тітка. А ще є багато відео в ютубі, для початківців”.

Жінка розповіла, що над тигриком працювала три дні:

“Дуже кропіткий, і дуже скрупульозно його треба робити. Тому що тут у кожному пальчику проволока. Не все так просто”.

Наталія виготовляє тигрів-брязкальця, оленів, пінгвінів та ведмедиків. З-під гачка виходять сніжинки та ялинки. Щоб прикраси тримали форму, їх потрібно накрохмалити, зауважила майстриня.

“Ось така сніжинка: має дуже гарний вигляд. Можна й без крохмалю. Вони теж цікаві. М’якенькі. Або взагалі є дерев’яна сніжинка, яку можна розписати. І вона теж матиме гарний вигляд”, – розповіла майстриня.

Вона додала: якщо плетення не до душі, то можна спробувати, наприклад, зробити магнітик із дерев’яної заготовини. Продаються такі у фурнітурних крамницях.

Наталія їх потім ґрунтує:

“І ось вона вже підготовлена до розпису. Це звичайний білий акрил. І так ця заготівочка може бути гарненьким тигриком. Зі спинки ми клеїмо маленький магнітик”.

Із намистин, додала жінка, можна виготовити гірлянду. А з пінопластових кульок можна зліпити сніговика під ялинку.

Майстриня зауважила, що такі вироби бюджетні й всім під силу. Головне, бути сміливими у творчості:

“Треба пробувати, треба просто робити. І дивитися, що з цього виходить. Тому що, якщо вийде погано, ти знатимеш, як зробити краще. Якщо вийде відразу добре – то прекрасно”.

Майстриня Наталія Харченко порадила не баритися з виготовленням подарунків для близьких та якнайшвидше прикрасити оселю до Нового року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *