Замінування шкіл у Черкасах носить хаотичний характер, – поліція Черкащини

Масові «замінування» навчальних закладів, торгово-розважальних центрів тощо, які вже кілька днів лихоманять Черкаси, стали предметом розгляду на засіданні виконкому Черкаської міської ради.

На сьогоднішнє засідання виконкому влада Черкас запросила представників поліції, щоб почути з вуст поліцейських, що робить правоохоронний орган задля протидії «телефонному тероризму», який добряче дошкуляє громаді обласного центру, створює напругу серед населення і загрозу громадській безпеці у місті.

Передаємо спілкування керівництва міста з поліцейським без купюр.

– На даний момент порушено кримінальні провадження по цим фактам. Проводиться розслідування. Задіяні всі служби для встановлення акаунтів осіб, які причетні до скоєння цього злочину. Факти замінування носять хаотичний характер. Проводиться розслідування. Про результати доповімо, – поінформував представник поліції, прізвище, ім’я, посада і звання якого не прозвучали.

– Чи є якісь результати розслідування, – поцікавився заступник міського голови Сергій Тищенко.

– Напрацювання є, займаються…, розслідування знаходиться на контролі головного управління поліції, прокуратура контролює цей факт. Всі працюють служби.

– Ми ж повинні повідомити громаді, і перш за все батькам як надовго ситуація, яка склалася у нашому місті, скільки це триватиме, наскільки, ви вважаєте, правильним є рішення міської влади перевести навчання на дистанційну форму і коли, на вашу думку, можна перейти на стаціонарну форму навчання, – поцікавився секретар Черкаської міської ради Юрій Тренкін.

– Я думаю, у найкоротші терміни буде позитивний результат розслідування. Що стосується реагування, навіть на час карантину, поліція буде реагувати, навіть якщо школи будуть зачинені. Трапляються повідомлення про замінування, і сьогодні було також повідомлення. Ми реагуємо на всі повідомлення.

– Ви ж розумієте, це вже триває четвертий день поспіль. Батьки ведуть дітей до школи, а потім мусять кидати роботу і їхати забирати дітей, щодня у шкільних їдальнях готується їжа. Тобто, тут є багато нюансів. Тому ми вас і запросили, щоб ви повідомили громадськості про те, як ви протидієте цим проявам, – уточнив Сергій Тищенко.

– Ми розуміємо і максимальна кількість особового складу спрямована на встановлення осіб, причетних до скоєння злочину.

Бесіда міської влади з представником поліції мало що прояснила для громади Черкас.

Однак дещо таки стало зрозуміло. А саме те, що точка зору поліції у питанні оцінки загальної ситуації щодо хвилі «телефонного тероризму» дещо не співпадає з позицією працівників Управління СБУ у Черкаській області. Нещодавно в УСБУ заявили, що хвиля «телефонного тероризму», яка прокотилась містами України і зачепила Черкаси – це прояв гібридної війни. Але, судячи зі слів представника поліції Черкащини, там вважають, що  «факти замінування носять хаотичний характер».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *