Черкащани розповіли, чому приїздили зустрічати Порошенка з-за кордону

Вчора із закордонного відрядження до столиці України повернувся лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко. Вища влада відреагувала організувавши шоу з елементами абсурду. Та про це згодом.

Зустрічати нардепа у аеропорт «Жуляни» прибули тисячі партійців і симпатиків очільника опозиції з усіх куточків України, і у тому числі багаточисельна делегація з Черкащини.

Інна Бандура: хочу гордитись тим, що я громадянка України

У складі делегації від Черкаської області до аеропорту «Жуляни» прибули депутати міської фракції «ЄС» Сергій Кудактін, Інна Бандура, Віталій Красюк, Сергій Шабатура та колеги з обласної ради Роман Сущенко, Олександр Радуцький, В’ячеслав Бабенко та ін.

Очікуючи на прибуття літака, на борту якого до України повертався лідер опозиції, представники черкаського міського депутатського корпусу від «ЄС» охоче спілкувались з журналістами City News, які працювали на місці події. Зокрема, ділились думками про те, для чого важливо було публічно і велелюдно зустрічати Петра Порошенка.

Віталій Красюк:

 – По-перше, таким чином ми показуємо єдність нашої фракції. По-друге, ми підтримуємо нашого лідера партії, і по-третє, ми хочемо захистити демократію від ворога, який знаходиться у середині країни. Не дивлячись на те, що були перешкоди нам дістатись до столиці – поліція розставляла блок-пости, у аеропорту зібралась дуже велика кількість людей, чого ми навіть не очікували.

Сергій Рубан:

– Знаю близько ста партійців із Черкас, які як і я приїхали зустрічати Петра Порошенка у аеропорт «Жуляни», і у тому числі депутати Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» на чолі з головою фракції Сергієм Кудактіним. Ми прибули підтримати лідера нашої партії ще й тому, що вважаємо, що це не просто «справа Порошенка», а це справа захисту кожного українця. Бо сьогодні прийшли по найбільш опозиційного, найбільш рейтингового політика, який є в Україні – лідера партії «Європейська солідарність». І доказом цього є результати соціологічних досліджень, за якими видно, що якщо б вибори Президента України були б сьогодні, то переміг би Петро Порошенко, а якщо нині відбулись парламентські вибори, то перемогу виборола б «Європейська солідарність». Тож влада таким чином намагається звести з ним рахунки. А коли розправляться з ним, тоді прийдуть за кожним з нас. Вважаю, що наш обов’язок захистити демократію і свободу слова в Україні і не допустити російський сценарій: посилення протистояння між різними частинами України і тим самим продовжити окупацію.

Інна Бандура:

– Я разом з партійцями та активною громадою Черкас приїхала зустріти Петра Порошенка, тому що я за демократичну Україну і проти політичної вендети. Хочу жити у вільній, демократичній, розвинутій, багатій Україні, гордитись тим, що я громадянка України і щоб моя донька росла і жила в такій Україні, і не мріяла з неї виїхати. Якщо ми хочемо жити у демократичній, розвинутій, багатій Україні, ми повинні творити її власноруч, і як казали мої однопартійці, зробити все для того, щоб Україна не йшла за російським сценарієм. Україна має свій шлях, європейський. А забезпечити цей шлях розвитку для України можливо тільки за умови відстоювання прав і інтересів українського народу. І кожний з громадян України має усвідомлювати, що ніхто за нас цього не зробить, тільки борючись разом ми  досягнемо мети.

Сергій Шабатура:

– Разом з колегами по фракції підтримую акцію, тому що вважаю, що це безпосередньо засади демократичного суспільства. Не провинно бути у демократичному суспільстві переслідування колишніх президентів тим паче, такими діями, які вчиняли за часів президента –втікача Януковича, який знаходиться у Ростові. Ця акція – прояв солідарності з іншими партійцями і не байдужими громадянами України. Таким чином відстоюємо демократичні засади у суспільстві.

Голова фракції «Європейська солідарність» у Черкаській міській раді Сергій Кудактін розпові про факти провокації з боку діючої влади, які він бачив на власні очі, їдучи зустрічати Петра Порошенка:

– Сьогодні ми, черкащани, які їхали до Києва, бачили брудну провокацію влади. Просто посеред шляху розвернули і кинули «фуру», заблокувавши міжнародну трасу H 08. І не було ні поліції, ні водія ваговоза. Тож водії, які їхахи трасою, мусіли або повертати назад, або коригувати свої маршрути. Та не зважаючи ні на що ми тут, в аеропорту Жуляни. Ми зустріли Петра Порошенка і показали всім, що ми підтримуємо його. Вважаємо, що якщо влада буде бачити, що ми стоїмо всі разом і нас не зламати, не залякати. А якщо ми будемо мати єдність, і проявлятимемо стійкість, то ця шита білими нитками  кримінальна справа завершиться пшиком. А ми підтримували Петра Порошенка, підтримуємо і будемо підтримувати.  

Як Порошенку обирали міру запобіжного заходу? Хроніка абсурду

На очах всього світу «зелена» влада розгорнула шоу з елементами абсурду. Попри те, що з її боку лунали погрози заарештувати Петра Порошенка, якщо він не з’явиться на засідання суду, лідера «ЄС» прикордонники намагались не впустити в Україну.

То вони, начебто не впізнавали відомого у Європі і світі політика, то засумнівались у тому, що він пред’явив справжній паспорт.

Театр абсурду продовжився і у Печерському суді, який мав обрати лідеру «Європейської солідарності», звинуваченому у державній зраді, міру запобіжного заходу.

Складалось враження, що візиту Петра Порошенка у суді не чекали. Бо там чомусь довелось довгенько шукати суддю, який мав розглядати справу. Поки шукали, лідер опозиції спілкувався з армією прихильників, використавши у якості трибуни, ганок суду.

Засідання суду відбувалось ще дивніше. Почавшись об 11.40 засідання через годину було перерване і перенесене на 14.00. Лідер «ЄС», отримавши несподівану паузу, знову вийшов до прихильників.

Засідання продовжили і Петро Порошенко зайняв своє місце у залі судових засідань. І у цей час, коли він перебував у залі суду, МВС України з якогось дива повідомило про оголошення Петра Порошенка у всеукраїнський розшук, показавши сторінку  у реєстрі. Через якийсь час повідомлення зникло. Очевидно, «шляхом негайно проведених оперативно-розшукових заходів», поліція виявила чи то нарешті побачила обвинуваченого у залі суду.

Додали куті-меду і прокурори, які з якогось переляку почали вимагати скажену суму застави у 1 мільярд гривень.

Вершиною абсурдного дійства стало таємниче зникнення судді у нарадчій кімнаті. Відбувши до неї, він пробув там 5 годин.

Поки судді не було в залі, у інформаційному просторі вихором пронеслась інформація про те, що йому стало зле і служителя Феміди, буцім-то забрали до лікарні.

Суддя раптово об’явився вже о 22.40. Без жодних пояснень оголосив, що судове засідання щодо обрання Петру Порошенку міри запобіжного заходу переноситься на 14.00 19 січня.

Схоже, що режисерів і акторів цього «цирку» зовсім не бентежило те, що за шоу спостерігали не лише тисячі українців, але й високі гості за кордону, які в цей же день 17 січня прибули в Україну. Серед них були: міністри іноземних справ ФРН та Канади – Анналена Бербок та Мелані Жолі, а також американські конгресмени обох партій.

– Які ми з вами круті. Вони намагалися виснажити нас, сподіваючись, що до 23:00 люди точно не дочекаються. І ми їм показали, що ми Україну любимо більше за будь-що. І ми зараз тут боремося за Україну. І вони злякалися, –  прокоментував суть подій Петро Порошенко і додав, що 17 січня стане початком кінця для «цього некомпетентного зеленого неподобства».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *