«На сімох один «калашмат»». Актор Жонін у Черкасах розповів, як записувався у тероборону

Черкаси у рамках участі у волонтерського форуму-ярмарку відвідав відомий український актор і волонтер Михайло Жонін, голосом якого в українському дубляжі говорив Джеймс Бонд. Команда актора за добровільну пожертву роздавала різні сувеніри, а сам актор організував автограф- та фото сесію. Зламана нога у гіпсі не заважала актору донатити на армію, фотографуватись з черкащанами та жартувати.

«City News» інформував читачів  про великий форум-ярмарок, який відбувся у центрі Черкас на площі ТРЦ «Хрещатик-Сіті» і участ у якому взяло кілька десятків волонтерських структур з Черкас, та різних міст і регіонів краю.

Весь майдан по-периметру був заставлений столиками волонтерських організацій. Деяі з них зайняли території альтанок.

Найбільша жива черга з відвідувачів вишикувалась до з локацій ярмарку-форуму, що розмістилась у одній із альтанок. І не дивно. Бо тут отаборилась весела і дружна компанія на чолі з відомим українським актором кіно Михайлом Жоніним, який знявся у сотнях серіалів. А ще пан Михайло дуже працьовитий і талановитий актор дубляжу. Його голосом у дульбованих українською мовою фільмах говорили Джеймс Бонд («Казино Рояль», «Квант милосердя», «007: Координати «Скайфолл» та ін.), Торін Дубощит (трилогія про пригоди Хобіта),  Росомаха із «Людей Х 2», Двейн Джонсон з «Відьминої гори» тощо.

Актор залюбки спілкувався з черкащанами, робив спільні фото і нікому не відмовляв у автографі.

Кілька хвилин у своєму надзвичайно щільному графіку він виділив і для журналіста «City News».

– Добрий день!

– Вітаю!

– Ой! А що це у Вас із ногою?

– Оце так бив москаля, що аж ногу зламав (сміється)

– Так і думав, що у кацапів на плечах чавунні довбехи… Давно у Черкасах?

– Зранку тільки приїхали.

– Вперше у нашому місті?

– Колись дуже давно був, але тільки проїздом.

– Значить з містом Ви не знайомі?

– Фактично ні. Хоча знаю, що ваше місто красиве, і воно, як і моя рідна Нова Каховка, знаходиться на березі Дніпра. Я у Черкасах не довго, але вже готовий запевнити, що черкащани дуже привітні. На жаль моє рідне місто ще окуповане.

– Це ж місто, де загарбники влаштували екоцид, коли зірвали дамбу Каховської ГЕС!

– Саме так. Падлюки такі. На щастя ніхто з моїх близьких не постраждав. Батьки, двоюрідні сестра і брат та друзі всі встигли виїхати до початку окупації. На жаль ще є знайомі, які перебувають на окупованій території. Нам треба обов’язково добитись Перемоги і змусити російських загарбників відповісти за всі ті злочини, які вони скоїли в Україні.

– З чого почали кар’єру волонтера?

– Довго розповідати. У перші години вторгнення з друзями прийшли у воєкнмат у тероборону записуватись. А нам сказали: «Ідіть, хлопці, гуляйте. У нас на сімох один «калашмат». А я ще й не служив, то мені взагалі сказали сидіти і не рипатись, поки не позвуть. Але сидіти склавши руки – не моє. Треба було щось робити. Бо якщо не автомат,  то волонтрство. Ми з друзями почали волонтерити. Спочатку допомагали літнім людям, біженцям, а потім почали збирати гроші і допомогу для армії.

– Що привело Вас до Черкас?

– Звичайно ж цей чудовий волонтерських захід. На даний час взяв паузу у акторському житті, і з початку повномасштабного вторгнення загарбників повністю поринув у волонтерство.

– До Черкас. Бачу Ви прибули з цілою командою. Це ваша волонтерська організація?

– У цій справі не один, а у колі друзів. Всі, кого бачите – мої близькі друзі. Жодної, офіційно зареєстрованої волонтерської організації у нас немає. Але є велике бажання допомагати армії відстоювати Вітчизну і Перемогти. Дехто із моїх друзів має особисті контакти з певним військовими частнами, тож ми вирішили зібрані гроші передавати конкретним підрозділам.

– Звідки сувеніри, які поширює Ваша команда?

– Ні.. Як тільки почав займатись

– Практично все – іграшки, прикраси, сувеніри друзі роблять власноруч.

– Що хотли б побажати черкащанам. Звісно, Перемоги.

Візит до Черкас Михайла Жоніна організували ініціатори проведення з’їзду волонтерів області ГО “Січ” та БО «БФ «Хрещатик Сіті». 

БО «БФ «Хрещатик Сіті»  працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *