У Черкасах на площі маріупольці палили лампадки, виклавши з них слово «ДІТИ» (фото)

На площі перед театром у Черкасах маріупольці палили лампадки, розташовані у вигляді напису «ДІТИ». Так жертв трагедії, що сталась у Маріуполі, коли росіяни авіабомбою зрівняли з землею місцевий театр, у якому тоді переховувались жителі міста із дітьми, у Черкасах вшанували активісти «ЯМаріуполь».

Про це журналісту «City News» повідомила куратор культурних проєктів та фахівець звязків з громадськістю Центру підтримки переселенців «ЯМаріуполь» Ольга Лактіонова:

– Тиху акцію вшанування пам’яті загиблих у маріупольському драмтеатрі 16 березня в Черкасах провів Центр підтримки переселенців «ЯМаріуполь». Участь у заході разом із маріупольцями взяли колектив Черкаського обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка, небайдужі черкащани та родини військових, які перебувають в російському полоні. На площі, перед Черкаським драмтеатром запалили лампадки, попередньо розташовавши їх у вигляді напису «ДІТИ». Над написом, який назавжди залишиться символом трагедії, кожен поставив свічку в пам’ять про тих, хто трагічно загинув два роки тому в Маріуполі, ховаючись від ворога в стінах рідного театру.

Пам’ять про цю страшну подію, яка назавжди закарбувалась  на серці кожного маріупольця, українця, учасники акції вшанували хвилиною мовчання

– Про злочини, скоєні російськими окупантами, повинен знати весь світ і пам’ятати, який рівень жорстокості у тих, кого тоді не зупинив навіть напис «ДЕТИ», зроблений російською мовою, – переконана Ольга Лактіонова.

Фото пресслужби Центру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *