Конкурс професійної майстерності відбувся у Черкасах

Всеукраїнський конкурс професійної майстерності WorldSkills Ukraine відбувся у Черкаському професійному ліцеї. Участь у цих змаганнях підвищує престижність робітничих професій та виявляє найталановитіших і найкмітливіших фахівців.

– Цьогоріч у відбірковому турі взяли участь 29 учнів галузі профтехосвіти, які змагалися у 9 компетенціях: технології моди, перукарське мистецтво, токарні, верстатні, зварювальні, електромонтажні, слюсарні роботи, кладка цегли та мобільна робототехніка. Взагалі, профтехосвіта – надзвичайно важлива галузь, яка готує фахівців робітничих професій, які мають попит як локального бізнесу, так і вцілому економіки країни. Тож міська влада Черкас намагається максимально підтримувати навчальні заклади за допомогою фінансування галузі, – прокоментувала подію на своїй сторінці у «Фейсбук» заступник міського голови Черкас від партії «Європейська солідарність» Марина Гаркава.

Довідка:

Конкурс WorldSkills Ukraine проводиться в Україні 6 років поспіль. Це наймасштабніші змагання з робітничих професій для учнів, студентів та молодих працівників, майданчик для співпраці роботодавців, молоді, закладів освіти та органів влади.

Україна – асоційований член. WorldSkills International. Повне членство планується у майбутньому.

WorldSkills International – це як олімпійські ігри для учнів закладів професійної освіти та молодих кваліфікованих робітників. Це змагання професійної майстерності, яким немає аналогів за масштабами. Вони проводяться кожні два роки у міжнародному форматі в різних куточках світу. 

Рух WorldSkills International ставить перед собою такі завдання: підвищення статусу та стандартів підготовки кваліфікованих робітників; популяризацію робітничих професій через проведення змагань. 

Офіційно асоціація була заснована в 1953 році, проте перші змагання серед кваліфікованих робітників проводилися вже в другій половині 1940-х років.  

Конкурс проходить за визначеним переліком компетенцій. Кожна країна самостійно обирає професійні спрямування, за якими змагаються учасники. Підготовкою завдань для конкурсу займаються експерти конкретних галузей та роботодавці.  

Нині до складу асоціації входить понад 80 країн світу. В конкурсах професійної майстерності WorldSkills беруть участь 100 млн молодих кваліфікованих робітників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *