В енергосистемі є дефіцит електроенергії, “Укренерго” закликає ощадливо споживати електрику

У середу, 22 листопада, в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Диспетчерський центр “Укренерго” прогнозує, що у вечірні години він може збільшитися. Енергетики закликають українців ощадливо споживати електроенергію протягом доби.
Про це повідомляє “Укренерго” станом на ранок 22 листопада.

За даними “Укренерго”, є три основні причини дефіциту:

збільшення споживання через похолодання;
підвищена аварійність блоків електростанцій;
недостатність обсягів імпорту електроенергії з ЄС;

“В енергосистемі зафіксовано і прогнозується протягом дня дефіцит електроенергії. Причини: збільшення споживання через похолодання спричинило додаткове навантаження на електростанції. Частину енергоблоків ще відбудовують після влучань російських ракет та дронів, а відновлені не можуть нести таке ж навантаження, як до пошкодження. Диспетчерський центр “Укренерго” шукає можливості покриття дефіциту”, — йдеться у повідомленні.

Енергетики закликають українців ощадливо споживати електроенергію протягом доби. Не вмикати одночасно потужні електропристрої, вимикати світло в порожніх приміщеннях, перенести прання на нічні години.

Зазначається, що у вівторок 21 листопада, середньодобова температура була на 5,8°C нижче, ніж у минулий вівторок 14 листопада. Вечірній максимум споживання електроенергії 21 листопада був на 9% вищим, ніж 14 листопада.

Вчора ввечері було зафіксовано відключення дією захисту високовольтної лінії в центральному регіоні. Відключення споживачів не зафіксовано, тривають відновлювальні роботи.

Станом на ранок 22 листопада через бойові дії та з інших причин без світла залишається 427 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Запорізькій, Харківській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *