У Черкасах остаточно відмовилися нагороджувати буддиста Скубаєва

У Черкасах не будуть нагороджувати пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси» І ступеня  буддиста, засновника храму “Білий лотос” Володимира Скубаєва. За зняття цього питання з розгляду проголосували сьогодні на сесії депутати міської ради.

Це питання виносилося на голосування вже кілька сесій поспіль, проте не могло набрати необхідної кількості голосів ні “за”, ні “проти”. Вочевидь, це пов’язано із неоднозначною постаттю Володимира Скубаєва, який пішов з життя 4 жовтня 2021 року.

На знятті цього питання з розгляду сьогодні наполягла депутатка Любов Майборода.

“Коли ми у 2013-2014 році стояли під ОДА, ось і мій колега Сергій Рубан пам’ятає, коли у Києві на Майдані почали вбивати людей, підопічні Володимира Скубаєва сиділи в забарикадованій ОДА і скидали людям на голови горщики з квітами. Надання йому відзнаки буде наругою над пам’яттю героїв Небесної сотні”, – емоційно виступила депутатка.

Категорично проти надання такої відзнаки висловилися і інші депутати.

“Хоч Володимир Скубаєв і має певні заслуги у сенсі розвитку Черкас, але у часи боротьби за свободу і демократію в Україні на рубежі ХХ – ХХI століть черкащанин Володимир Скубаєв свідомо обирав інший бік. Бути на боці антимайдану – його воля. Однак, саме через це, вважаю, він не може бути нагородженим пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси I ступеня». Саме це не дає право цій персоні бути взірцем для юних черкащан, моральним авторитетом для наших земляків”, – прокоментувала депутатка міськради Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *