Ворог нагнітає паніку, щоб загарбати Україну – пояснюють черкащанам

Телефонні мінування, поширення брехливих новин та нагнітання паніки в інформаційному полі – це єдиний на сьогодні інструмент, на який надіється  Кремль у плані знищення нашої незалежності і держави. Бо їм давно ясно, що ніякими «градами» ні танками їм наш опір не зламати.

Ворог давно збагнув, що будь-які військові дії проти України, відкриті чи завуальовані, так чи інакше завершуються крахом. Тож тепер окупанти підступно б’ють по мізках і нервах українців фейковими новинами, різного роду, лякалками, підсиленими брязкотом зброї на українських кордонах, щоб поширити  страх. Бо страх – це зброя, яка здатна зламати мужність і погасити опір.

Вісім років протистояння у неоголошеній війні дав загарбникам зрозуміти, що прямою агресією захопити Україну не вдасться. Бо якою б не була міць ворожих ударів, вона неодмінно розбивається об могутній спротив українських Збройних сил.

У людей, які захищають власну землю, сім’ї й оселі, свій світ і світогляд, свою свободу і спосіб життя, воля міцніша за дамаську сталь. Так завжди було і буде. Історія на конкретних прикладах багато разів показувала, що народ, який не проявить стійкості у боротьбі з агресором, приречений. А незламна воля у боротьбі за свою землю – це єдиний спосіб вціліти, інакше на народ чекають загибель і забуття. 

Все, що відбувається зараз в інформаційному полі – це прояв гібридної війни. І ставку у цій війні РФ взяла на страх. Нагнітання страху і сіяння паніки серед українців – це зброя загарбників. І вона неодмінно спрацює, якщо ми піддамось. Наша зброя – спокій, витримка і віра у міць, відданість і професіоналізм наших Збройних сил і спецслужб.

Паніка завдає шкоди країні. Вона – наш найбільший ворог. Якщо «ведемося» на «фейки», то самі ж розповсюджуємо паніку і граємо на руку ворогу.

Путін зумисно нагнітає тривогу. Не будемо їй піддаватися – ситуація стабілізується швидше.

Треба вірити лише офіційним джерелам. Навіть авторитетні ЗМІ можуть публікувати російські вкиди, несвідомо або й через зусилля ворожих агентів, яких заздалегідь завели на ключові посади. Але такі «фейки» і спростовуються так само швидко, як і вкидаються. А ще є ЗМІ, чия редакційна політика у той чи інший спосіб контролюються російськими спецслужбами. Особливо нахабно поширюють брехню російські теле- радіоканали, які вриваються в український інформаційний простір.

Так, ворог сильний. Але в нас сильна армія, потужна СБУ. Вони з 2014 року захищають країну. Вони нас захистили тоді, коли були значно слабшими, бо мали і мають підтримку і довіру з боку українців. Тим паче, вони захистять нас і зараз. Лякалки про нове вторгнення на фоні війни, що повторюсь, триває вісім років, реально втрачають сенс.

Зверніть увагу на простий факт. Війна, яка почалась з окупації Криму та частини Донбасу у 2014 році, інших перемог для росіян не принесла. Ворог був зупинений у 2014-15 роках і за цей період не зміг захопити і метра української землі. І цей факт говорить сам за себе. Вони НЕМОЖУТЬ піти далі, бо їх СТРИМУЄ українська армія.

СБУ правильно робить, що закликає не вірити «фейкам». У цьому інформаційному хаосі потрібен спокійний і розважливий голос.

З 2014 року в нас працює сучасна і оновлена СБУ. Вона контролює ситуацію всередині країни, виявляє агентів РФ, нейтралізує терористів. Про що періодично повідомляють українські ЗМІ. Тож впорається вона і з цією загрозою.

Почасти нагнітають ситуацію і західні ЗМІ. Вони говорять про загрозу вторгнення РФ в Україну, щоб тиснути у такий спосіб на Путіна.

Це, звісно, теж впливає і на Україну. Однак українцям давно варто усвідомити, що орієнтуватися треба не на Європу, США чи Росію (кожна держава переслідує власні інтереси), а робити ставку виключно на інтереси України. Тоді переможемо.

Захід сам визнає, що оприлюднює інформацію і нагнітає ситуацію, щоб унеможливити напад. Вони роблять це свідомо. Отже і українцям так само варто свідомо ставитися до такого роду інформації.

Пам’ятайте головне. Найкраща наша зброя – це спокій і витримка. Хочемо втримати країну – маємо не піддаватись паніці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *