Попри зиму Велике Будівництво на автодорогах Черкащини триває

У рамках програми Президента України Велике Будівництво і взимку тривають роботи із відновлення обходу міста Звенигородка на автодорозі Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань протяжністю 12,5 км.

Про це журналістам City News повідомив керівник Служби автомобільних доріг (САД) у Черкаській області Олег ДІДЕНКО.

– На замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області, у рамках поточного середнього ремонту продовжується відновлення двох штучних споруд на цій ділянці – мосту через річку Гнилий Тікич та шляхопроводу на перетині автодоріг Н-16 та Р-04. Підрядна організація завершила роботи із влаштування монолітної залізобетонної плити на мосту через річку Гнилий Тікич. Розпочалися роботи із влаштування перильного огородження, бордюрів та влаштування тротуарів на мосту через річку, – розповів Олег Діденко.

Крім того на мосту, під час влаштування водовідведення, підрядна організація встановить очисні споруди з масловловлюючими фільтрами та забетонує конуси мосту.

На перетині автодоріг Н-16 та Р-04 завершують облаштовувати бар’єрне та перильне огородження. Розпочалися роботи із влаштування водовідведення та бетонування конусів штучної споруди.

– Загальна довжина двох штучних споруд, що ремонтуються на обході міста Звенигородка на автодорозі Н-16, становить 134 метри. Ремонт ділянки автодороги Н-16, як і мосту через річку Гнилий Тікич та шляхопроводу, останній ремонт проводився ще до незалежності України, понад 40 років тому. Ремонт автодороги Н-16, у рамках програми Президента України Велике Будівництво, закінчиться у 2022 році ремонтом останньої ділянки – обхід села Білозір’я, – додав керівник Служби автомобільних доріг (САД) у Черкаській області.

Автодорога державного значення Н-16 – транспортна артерія Черкащини, маршрут, який пролягає через всю область зі сходу на захід, з’єднує лівобережну частину Черкащини із західною частиною, з містом Умань. Починається від міста Золотоноша, і проходить через міста Черкаси, Сміла, Шпола, Звенигородка, Тальне та Умань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *