У Черкасах безкоштовно покажуть фільм «Шлях поколінь» (трейлер)

Безкоштовний показ нової української кінострічки «Шлях поколінь» про боротьбу українського народу за незалежність відбудеться у кінотеатрі «Україна». Переглянути фільм можна буде 5 березня о 12.00 у малому залі кінотеатру.

– Показ нової вітчизняної кінострічки – спільний захід кінотеатру Україна з Департаментом освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради. Демонстрація картини – це вклад колективу кінотеатру «Україна» та керівництва Черкас у розвиток сучасного українського кіно на злобу дня. Кіно – це такий вид мистецтва, який здатний доступно передавати інформацію, дохідливо і емоційно висвітлювати і пояснювати глядачам суть тієї чи іншої події з історії чи з нинішнього життя суспільства. А показ кіно про війну на Донбасі на сьогодні, у часи посилення агресії на Сході України є надзвичайно актуальним. Це ще один привід для українців подумати про долю своєї Вітчизни, свою участь у ній і свій внесок у справу відстоювання державного суверенітету. Цей фільм – нагадування українцям про довготривалу боротьбу за незалежність і протистояння з одвічним ворогом, – прокоментувала директор кінотеатру «Україна» Валентина Слуцька.

«Шлях поколінь» – це українська стрічка, в основі сюжету якої лежать реальні події, як мали місце під час Другої світової війни на Волині і відбуваються зараз у ході російсько-української війни на Донбасі. Картину складають  історії справжніх героїв нашого часу. Одна з них колишня зв’язкова УПА із позивним «Зелена» – 93-річної Ганна Абрамчук, яка  пройшла сталінські концтабори. Паралельно фільм розповідає про сучасних військовослужбовців. Головний герой картини – київський хлопець, який живе своїм звичним життям, вважаючи, що проблеми країни його не цікавлять. Проте все змінюється, коли у сні він зустрічає вояка УПА. Український воїн прийшов з минулого століття, щоб кардинально змінити світобачення героя та його життя в цілому.

Продюсером і співсценаристом картини виступив Михайло Ухман – кінематографіст, журналіст, учасник війни на Донбасі,співавтор фільму «Трохи нижче неба».

У фільмі знімалися відомі українські актори – Лариса Руснак, Володимир Ніколаєнко, Олексій Паламаренко, Назар Борушок, до масових сцен та епізодів зі спецефектами були залучені група реконструкторів та кадрові військові.

Зйомки фільму відбувались у зоні бойових дій на Донбасі – Мар’їнці, Карлівці, Славному. А епізоди з УПА – в урочищі Вовчак на Волині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *