У Черкасах працюють усі бібліотеки

Черкаські бібліотеки відкрили свої двері для відвідувачів: всі філії працюють з 10.00 год. до 18.00 год., вихідні дні – субота та неділя. Про це інформують у департаменті освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради.

І читачі цьому невимовно раді, адже неповторна книжна атмосфера не просто заспокоює, але й нагадує про мирний час і дає сподівання, що війна скоро закінчиться. І така терапія сьогодні також дуже потрібна і вимушеним переселенцям, саме тому і дорослих, і дітей чекають і готові записувати до всіх бібліотек міста.

Але весь цей час працівники бібліотечної системи міста не сиділи без діла, а активно долучались до волонтерського фронту. Так, завдяки спеціальним станкам, у одній із бібліотек міста позмінно плетуть захисні сітки, у найближчих планах – створення «кікімор». І також під час дружньої роботи не лише будують плани на мирне життя, але й придумують нові і цікаві проєкти, які вже частково почали реалізовувати.

Так, сьогодні маленькі дошкільнята-переселенці зустрілись із черкаською письменницею-казкаркою Анею Григорович. Малюки не лише познайомились із дитячими книжками, поспілкувались та подивились мультик, головне – вони змогли знову відчути домашній затишок і зрозуміти, як їм тут раді і завжди готові допомогти.

Не забувають черкаські бібліотекарі і про ще одну вразливу категорію населення – людей поважного віку. Для їх неформальних творчих зустрічей у Черкаській центральній міській бібліотеці імені Лесі Українки створений Клуб, учасниками якого можуть стати всі бажаючі, в тому числі і переселенці. Приходьте, аби насолодитись новими знайомствами та спілкуванням з однолітками!

«Людям зараз книжки надзвичайно потрібні і саме тому наші бібліотеки відновили свою роботу. І ми вже бачимо, що це було правильне рішення. Адже вже понад 100 переселенців записались до нашої центральної бібліотеки і вони щиро вдячні за таку можливість. А попереду черкасців та гостей міста очікує ще багато цікавих бібліотечних ініціатив, здатних зацікавити як для дітлахів, так і дорослих», – прокоментувала відновлення графіку роботи бібліотек міста начальник управління культури Валентина Шепецька.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *