115 гектарів лісів планують висадити на Звенигородщині

На Черкащині активно висаджують ліси. Лісокультурні роботи здійснюють в рамках програми “Зелена країна”. Війна роботі не завадить – впевнені працівники лісового господарства.

З початком активних бойових дій в нашій країні, роботу в державному підприємстві «Звенигородське лісове господарство» дещо призупинили, а потім швидко зорганізувалися й відновили усі лісогосподарські процеси у повному обсязі. Бо ж, що б там не було, яке б лихо не трапилося, а лісівники садили й будуть садити ліс.

На цьому наголошує головний лісничий Звенигородського держлісгоспу Сергій Тлустий: «Війна мине, а ліс ростиме!». Також фахівець зазначає, що цього року хоч і затрималися з садінням, але не через війну. Причина затримки була у несприятливих погодних умовах, а за останній час практично встигли й надолужили завдання в межах плану робіт.

Загалом цього року в Звенигородському лісгоспі заплановано створити 115 гектарів лісових культур. 1,8 гектара з них створили минулого тижня освітяни Звенигородської територіальної громади, відгукнувшись на запрошення лісівників. На цій ділянці в межах угідь Хлипнівського лісництва вирубку здійснили минулої осені, і одразу грунт підготували під садіння. А що росли на ній дуби, то й зараз засадили ділянку теж сіянцями дуба звичайного, дещо урізноманітнивши насадження горіхом чорним. Остання культура харчового застосування не має, проте її деревина досить цінна й користується попитом. Тож використання горіха чорного цілком відповідає меті, яку зараз ставлять перед собою лісівники – збільшити порідний склад насаджень лісового господарства, беручи до уваги й економічну складову.

Про це інформують у обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *