У черкаському сквері прибрали напис про дружбу України з Росією

30 квітня у Черкасах випалили напис про дружбу України з Росією, розташований на пам’ятному знаку у сквері Богдана Хмельницького, інформує “Суспільне“.

Голова черкаського обласного осередку “Демократичної сокири”, черкасець Ярослав Лавров розповів: на його думку, міська влада мала це зробити ще у 2014 році, коли Росія розпочала війну на сході України.

“Але навіть після початку повномасштабної війни ми цього не дочекались. Тому переговорили зі скульптором Дмитром Бур’яном, який зараз проходить службу в ЗСУ, щоб він порадив, як вивести цей напис. Він дав контакти двох скульпторів, які зголосились допомогти. Тож не чекаючи поки зважиться міська влада, активісти разом із представниками тероборони самі його прибрали”, — пояснив він.У черкаському сквері знищили напис про дружбу України з РосієюФото Ярослава Лаврова

Директор комунального підприємства “Дирекція парків” ситуацію прокоментував так:

“Ми декілька разів пробували стерти напис власними силами. Зокрема, крайня спроба була вчора (29 квітня — ред.) вдень. Пробували зашліфувати болгаркою, але результат був не такий, як очікували”.У черкаському сквері прибрали напис про дружбу України з РосієюФото Сергія Рубана

Зі слів Сергій Рубана, надалі планували залучити фахівців.

“Для того, щоб прибрати напис, ми збиралися залучити зовнішніх фахівців. Але вдячний активістам, що самі знайшли спосіб, як це зробити”, — сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *