Поліцейські зупинили водія, який перевозив фальшивий алкоголь

На блокпосту смілянські правоохоронці зупинили водія, який перевозив спиртову суміш невідомого походження. Про це інформують у Патрульній поліції Черкащини.

Чоловік перевозив 28 пластикових ємностей заповнених рідиною з різким запахом спирту. Спиртову суміш та автомобіль, на якому її перевозили, вилучили. Слідчі відкрили кримінальне провадження.

Учора, 19 травня на блокпосту у місті Сміла правоохоронці зупинили автомобіль Peugeot. За кермом перебував 52-річний кам’янчанин. Під час перевірки транспортного засобу у багажному відділенні поліцейські виявили 28 пластикових ємкостей з характерним запахом спирту, без акцизу та відповідних документів.

На місце події прибула слідчо-оперативна група, яка вилучила із салону понад 100 літрів прозорої речовини зі специфічним запахом спирту. Вилучене направили на експертне дослідження.

Наразі відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Наголошуємо, що воєнний час вимагає жорстких методів задля безпеки громадян. При виїздах та в’їздах в місто та районні центри облаштовані блокпости, на яких цілодобово чергують правоохоронці та військові. Поліцейські ретельно перевіряють документи, особисті речі та транспорт. Тож закликаємо громадян дотримуватися правопорядку!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *