У Черкасах вшанували пам’ять Батька Конституції – Михайла Сироти

Сьогодні у ЧДТУ вшанували пам’ять одного із творців Основного Закону, нашого земляка – Михайла Сироти. Про це повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко у фейсбуці.

“Аби захистити права та обов’язки українських громадян, які були прописані в новому основному законі держави, Михайло Сирота простояв за трибуною Верховної Ради майже добу! Він – справжній патріот і поміркований політик, який назавжди залишиться для нас «батьком» сучасної Конституції України.

Основний Закон Держави – це те, що узагальнює досвід кількох поколінь наших предків. Досвід боротьби за Волю, досвід боротьби за становлення і захист власної Держави. А отже, цей важливий документ написано від імені кожного з нас і від імені наших нащадків, які мають жити в Незалежній, Демократичній, Українській державі.

Конституція – це гарантії наших прав і свобод , орієнтир на незворотному шляху до Європейських цінностей, зі збереженням культури нації та незалежності держави.

Процитую кілька з перших статей найважливішого документу:

«Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

Суверенітет України поширюється на всю її територію. Україна є унітарною державою. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.

Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю».

Зараз ці права, закріплені Конституцією, нам доводиться відстоювати і захищати зі зброєю в руках, у жорстокій та цинічній війні.

І ми обов’язково переможемо, бо наша нація – сильна та незламна. І всіх нас об’єднує любов до рідної країни”, – зазначив мер Черкас.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *