Влада Черкас радилася щодо “Картки містянина”

Якою має бути «Картка містянина» та її наповнення, хто та де її видаватиме? Ці та інші питання обговорили під час робочої зустрічі за участю міського голови Анатолія Бондаренка, його першого заступника Сергія Тищенка, заступника Павла Валенчука, пресдставників департаментів ЖКК і соціальної політики та представників МТБ банку. Про це інформує пресслужба Черкаської міської ради.

«Наш банк багато уваги приділяє питанням цифровізації. Запустити цей проєкт у Черкасах для нас – це питання честі», – підкреслив заступник голови правління МТБ банку Геннадій Тищенко, фінансової установи, яка випускатиме «Картки містянина» у Черкасах. Їх обрала компанія SMART-TICKET TECHNOLOGY, яка впроваджує у нашому місті електронну плату за проїзд.

Передбачається, що «Карткою містянина» можна буде не лише заплатити за проїзд у громадському транспорті міста. Також вона дозволить встановити точну кількість пільговиків у Черкасах. Крім того, картка даватиме і низку привілеїв та бонусів її власнику, як-от знижки у деяких закладах та ін. Наразі триває робота над конкретним наповненням цієї картки. Крім того, у подальшому цей сервіс може розвиватися далі у напрямку управління комунальними платежами тощо.

«Локальний бізнес зацікавлений у тому, щоб приєднатися до цього сервісу. Думаю, що коли люди привчаться користуватися «Карткою містянина» у транспорті, то вони використовуватимуть її і в інших сферах», – зазначив заступник міського голови Павло Валенчук.

Важливим моментом, який обговорили під час зустрічі, було питання налагодження системи видачі таких карток.

«У цьому питанні від міської влади буде усебічне сприяння. До роботи долучиться департамент соціальної політики і Центр надання адміністративних послуг», – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.
Він додав, що у Черкасах вже почали складний шлях впровадження транспортної реформи, наступним етапом якого буде впровадження електронного квитка у маршрутках міста.

«Команда міського голови Анатолія Бондаренка працюватиме над тим, щоб «Карта містянина» була створена якомога швидше, і щоб від її впровадження отримали максимальну користь і жителі Черкас, і місто в цілому», – зазначив перший заступник міського голови Сергій Тищенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *