Вгамувати нахабних водіїв світлофорами – прагнуть у Черкасах

Перетворення нерегульованих перехресть на регульовані, допоможе привести до порядку нахабних водіїв, – вважають жителі Черкас. Міськрада зареєструвала чергову електронну петицію городянина з вимогою встановити світлофор на небезпечному перехресті.

Схоже, жителі Черкасах все ж знайшли спосіб боротись із нахабними водіями. До міської влади періодично звертаються городяни, які просять перетворювати не регульовані перехрестя у регульовані, встановивши світлофори.  

Днями на сайті Черкаської міськради з’явилась електронна петиція, автор якої пропонує встановити світлофорні об’єкти на перехресті вулиць Руставі – Тараскова.

«Це перехрестя розділяє спальний район міста і кінцеву зупинку, через потік автомобілів які постійно перевищують швидкість по вул.Руставі – неможливо спокійно перейти через дорогу. Неодноразово був свідком створення аварійних ситуацій через банальне перевищення швидкості і ігнорування на пішохода як учасника дорожнього руху. Середня швидкість руху автомобілів по вул. Руставі складає 80-90 км на годину», – вмотивував своє прохання автор петиції.

Так чомусь склалось, що Черкаси ще за часів «совка» славились водіями-дурогонами. Тобто такими, які воліють їздити всупереч вимог Правил дорожнього руху.

У Черкасах давно міцно укорінилась практика не пропускати пішоходів на пішохідних переходах. Переважна більшість черкаських водіїв, роблять вигляд, що не бачать людей біля пішоходки. Не рідко, що на «зебрі» і збивають. Жорстке ігнорування ПДР у цьому сенсі перетворив усі перехрестя обласного міста на небезпечні для пішоходів. Але особливо небезпечними є ті з них, на яких головна вулиця перетинається з другорядною. Водії, які мчать по головній вулиці як на авторалі, вперто не бажають пропускати людей по «зебрі» і не дають проїжджати перехрестя тим авто, які мають перетинати головну з другорядної.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *