Черкаська міськрада придбала військові облігації

Черкаська міськрада придбала 51 209 військових облігацій – майже 50 млн. грн. спрямовано на посилення Держбюджету в умовах війни, інформує міськрада.

За результатами проведеного Міністерством фінансів України та Національним банком України аукціону з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), який відбувся 26 липня, банком-первинним дилером, який був визначений за результатами конкурсу, за замовленням департаменту фінансової політики Черкаської міської ради було придбано 51 209 військових облігацій.

Відповідно до умов розміщення облігацій внутрішньої державної позики номінальний рівень дохідності по військових облігаціях складає 9,5%, термін розміщення – три місяці, дата погашення – 28 жовтня 2022 року. На ці цілі були спрямовані тимчасово вільні кошти бюджету в сумі майже 50 мільйонів гривень, що обліковуються на рахунку бюджету Черкаської міської територіальної громади.

Військові облігації є інвестиційним інструментом підтримки державного бюджету, доступним для громадян, бізнесу та іноземних інвесторів, який був започаткований Міністерством фінансів України після початку повномасштабного вторгнення росії на землі нашої держави. Кошти від розміщення облігацій залучаються в Державний бюджет України та використовуються на безперебійне забезпечення фінансових потреб держави в умовах воєнного стану – соціальні та оборонні.

«Ми маємо задіяти усі можливі механізми й кошти для забезпечення максимальної боєздатності наших Збройних Сил та соціальних потреб населення держави в часі війни, – говорить Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко, – Зрештою, ці кошти повернуться в бюджет Черкас, але головне, що ми прагнемо досягти таким чином – це прискорити наближення української Перемоги!».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *