Перед осінню на Черкащину прийде тепла та суха погода

Поточний серпень відзначився дощами, на Черкащині випало 27-119 мм або 55-230% місячної норми. Про це інформують у обласному гідрометцентрі.

За спостереженнями агрометеорологів області, верхній (0-10 см) шар грунту у Жашкові, Звенигородці – сильно, Золотоноші, Умані – добре, Смілі, Чигирині – слабко зволожений. Вцілому, погодні умови серпня 2022 були сприятливими для вегетації пізніх та городніх культур. Для цукрового буряка, в якого триває ріст кореня, серпневі дощі вкрай необхідні, але їх надмірна кількість може негативно вплинути на показники цукристості. З малосприятливих факторів залишається підвищена вологість повітря в денні години та часті дощі, які сприяли розповсюдженню захворювань, шкідників, інтенсивному росту бур’янів, уповільнювали збирання урожаю зернових та зернобобових культур.

Незважаючи на те, що серпень виходить на фінішну пряму, все ж на останок ПРЕЗЕНТУЄ надзвичайно теплі погожі дні. ℹЗА ПРОГНОЗОМ СИНОПТИКІВ, У СУБОТУ до нашого регіону ще надійде порція дощів та гроз. Хмарне небо не дозволить денним температурам підвищитися вище 22-27º. Надалі, Черкащина ПЕРЕПОЧИНЕ від дощів!

У НЕДІЛЮ до керування погодою приступить потужний АНТИЦИКЛОН з північного сходу, який зумовить тривалий (5-6 днів) період СТАБІЛЬНОЇ та аномально теплої погоди, з температурою вночі 12-17º, вдень стовпчики термометрів штурмуватимуть СПЕКОТНІ позначки 28-33º. Такі погожі дні, напередодні осені є чудовим шансом, для збирання врожаю, проведенню ремонтних та підготовчих робіт до осінньо-зимового періоду.Наступний ТИЖДЕНЬ особливий для українців, адже він знаменується Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *