Поліцейські Черкащини розповіли дітлахам, як протидіяти шкільному булінгу

Працівники ювенальної превенції Черкаського районного управління поліції продовжують проводити профілактичну роботу з дітьми та відвідують навчальні заклади. Метою таких зустрічей є забезпечення правового і соціального захисту дітей.

Правоохоронці розповіли школярам поняття шкільного булінгу. Надали практичні поради, як протидіяти цьому явищу, а також роз’яснили, що за таке правопорушення чинним законодавством передбачена відповідальність.

Крім того, поліціянти розказали дітям про згубну дію на організм тютюнового куріння, вживання наркотичних засобів та енергетичних напоїв. Учнів ознайомили з правовою базою та відповідальністю, що передбачена за обіг наркотичних засобів.

Не залишили осторонь також тему соцмереж й так звані «групи смерті». Правоохоронці радять негайно повідомляти про психологічні атаки зі сторони адміністраторів таких груп, адже наслідки спілкування з ними можуть бути непоправними.

Діти ставили питання, які їх цікавили, та отримували кваліфіковані відповіді. Подібні лекції й зустрічі зі школярами будуть проводити також в інших навчальних закладах Черкаської області.

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *