Більше тисячі трусів для солдат пошили черкаської швеї-волонтери (фото)

Справжня майстерня працює у Придніпровського комітеті самоорганізації населення, яку створили тамтешні активістки. Вони шиють труси для солдат, постільну білизну, ковдри  плетуть маскувальні сітки і багато іншого. Тут панує робоча атмосфера і завжди гамірно, бо окрім майстринь, які працюють на волонтерських засадах, ще приходять відвідувачі.  

Нещодавно саморганізований колектив майстринь-волонтерів відвідала депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті» і очільниця волонтерської організації БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Колегам-волонтерам вона передала одяг та іграшки з гуманітарної допомоги для того, щоб вони роздавали це переселенцям та тим, хто цього потребує.

У кількох маленьких кімнатках кипить робота. Безупину строчать швейні машинки, у іншій кімнатці кілька пенсіонерок плетуть маскувальні сітки. Скільки тих сіток вони передали на передову, годі й полічити.

– Працюємо від самого початку війни – з 2014 року. Що ми тільки не шили. Починали з тго, що перешивали маскувальні халати, потім шили устілки і рукавиці, тоді ж паралельно почали плести маскувальні сітки. Шиємо зазвичай з різних відходів тканини, які нам приносять небайдужі черкащани, – ввела у курс справ організатор волонтерської майстерні, голова Придніпровського КСН Любов Здоровенко.

Більше тисячі трусів для солдат пошила пенсіонерка Галина Курч.

– Я продавець. 25 років пропрацювала у торгівлі. Мені дуже подобається шити. Тож закінчила курси і почала обшивати родину. Тепер шию і для внуків. Такою роблю викройки, бо дуже люблю різати. Один період навіть працювала різником скла. Прийшла сюди 28 лютого. Провідувала сестру, яка проживає у цьому районі, а її донька у Придніпровського комітеті самоорганізації населення плела маскувальні сітки. Вона мені сказала що тут треба швеї. Отак прийшла і відтоді тут працюю на перемогу. Зараз шию труси в основному двох найбільш ходових розмірів – 46-48, 48-50 але бувало, що на замовлення ми шили і більші розміри 62 -64. Мій небіж зараз на фронті і він мені казав, що такі труси для них кращі, ніж імпортний трикотаж, – розповіла пані Галина.

Пенсіонерка Катерина Черногал шиє для солдат з початку війни на Донбасі.

– Спочатку працювала вдома. Шила аптечки, розвантажувальні жилетки під бронежилети, нині шию труси і багато іншого. Тепер працюю тут і виконую ледь не всі шевські роботи, – поділилась пані Катерина.

– Плетемо сітки з самого початку війни. Працюємо весь тиждень окрім неділі. Зазвичай сітки плетемо двох розмірів – 8 на 5, або 8 на 12 метрів. Бувало, що так поринали у виробничий процес, що за день сплітали цілу сітку того. Або іншого розміру. Працюється тут  приємно. Бо колектив хоч і маленький, але хороший і дружний, – похвалилась пані Ольга.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *