На Черкащині діти отруїлись блідою поганкою, яка опинилась серед маринованих грибів

У Маньківці двоє дітей отруїлись отруйними грибом, який опинився серед маринованих рядовок. Смертельно небезпечну консервацію необачно приготувала їх мати.

Про це поінформувала Державна установа «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»

«18.10.2022 р. зареєстровано новий випадок отруєння дітей дикорослими грибами в Уманському районі Черкаської області. Двоє братів (8 та 12 років) 17.10.2022 року вживали відварені і замариновані гриби рядовки сірі, що їх консервувала мати. Вірогідно, серед грибів була бліда поганка, яка спричинила отруєння. Перші симптоми отруєння (слабкість, нудота, багаторазова блювота, біль у животі, запаморочення, підвищення температури) з’явились вже за півгодини після вживання грибів. Батьки постраждалих хлопчиків 17.10.2022 року о 18.00 год. звернулись до швидкої медичної допомоги, яка доставила дітей до комунального некомерційного підприємства «Маньківська багатопрофільна лікарня» Маньківської селищної ради, госпіталізовані у стані середньої важкості до дитячого відділення, потім 12-річний хлопчик переведений до реанімації у зв’язку з погіршенням стану. 19.10.2022 року діти направлені для подальшого лікування до комунального некомерційного підприємства «Черкаська обласна дитяча лікарня Черкаської обласної ради», – йдеться у повідомленні.

З метою недопущення отруєнь дикорослими грибами вказана установа переконливо радить:

– не давати гриби дітям до 5-7 років, адже дитячий організм не в змозі переробляти хітин, що міститься в грибах;

– не збирати та не вживати в їжу незнайомі або сумнівні гриби;

– не куштувати сирі гриби на смак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *