192-м родинам переселенців допоміг черкаський Дитячий благодійний центр

Майже двісті родин внутрішньо-переміщених родин протягом п’яти місяців отримували допомогу у черкаському Дитячому благодійному центрі, яким опікується БО «БФ «Хрещатик Сіті».

Про це повідомляють журналісти «City News», які слідкують за діяльністю Центру від моменту його утворення.

Незабаром виповниться п’ять місяців відтоді, як благодійний фонд БО «БФ «Хрещатик Сіті» відкрив Дитячий благодійний центр допомоги. У офісі Центру, облаштованому як магазин товарів для найменших українців, волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті» почали приймати на постійне обслуговування вагітних жінок та мамам дітей віком до двох років. Оскільки дитяче харчування, засоби гігієни, одяг, пледи, іграшки, книжки і багато іншого клієнтам Центру видають безкоштовно, журналісти центральних телеканалів одразу ж охрестили його безкоштовним магазином для мам та малечі.

З першого дня роботи волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті», які працюють у Дитячому благодійному центрі допомоги ведуть реєстр клієнтів з числа внутрішньо-переміщених осіб.

Буквально у перший же місяць діяльності Дитячий благодійний центр допомоги набрав максимальну кількість мам та вагітних, прийнятих на обслуговування.

– Нині на обслуговуванні Дитячого благодійного центру допомоги БО «БФ «Хрещатик Сіті» перебуває 150 родин внутрішньо-переміщених осіб. Це максимальна й водночас стала кількість клієнтів, яких може постійно підтримувати Центр. Клієнти Центру регулярно отримують допомогу у вигляді дитячого харчування, засобів гігієни тощо. За цей період у середовищі наших клієнтів відбувались певні зміни. Родини ВПО (внутрішньо-переміщені особи, -ред.), чиї населені пункти звільнені від російської окупації, або від них Збройні Сили України вісунули лінію фронту, вирішили повернутись додому. Але їхні місця у Центрі одразу ж займали інші родини, які через війну покинули власні домівки і рятуючись від ворожих обстрілів переїхали до Черкас, – розповіла журналістам «City News» волонтерка БО «БФ «Хрещатик Сіті» Діана Глущик.

Відповідно до даних статистики, яку ведуть волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті», всього допомогу від Центру отримувало 192 сім’ї ВПО з дітками. Клієнтки Дитячого благодійного центру допомоги, з числа внутрішньо-переселених осіб, які стали на обслуговування, будучи вагітними,  перебуваючи у Черкасах народили 13-х дітей.

БО «БФ «Хрещатик Сіті» видавав і разову допомогу, яку ортримували не лише родини ВПО, але й черкащани, які її потребували. Всого таку допомогу видвали 220 разів.

Загалом Благодійний фонд роздав дитячого харчування- 1916 шт, каш дитячих – 1302 шт, пюре дитячого – 1981 шт, підгузків- 1122 шт та 563 продуктових наборів.  

***

Дитячий благодійний центр допомоги утримує БО «БФ «Хрещатик Сіті». Раніше Фонд називався – «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті». Він  працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *