У Черкасах екоактивісти прибрали пляж і зібрали тонну сміття

Тонну сміття з якого понад три центнери пішли на переробку, зібрали на одному з міських пляжів Черкас з неофіційною назвою «Сахарка», що біля цукрово-рафінадного заводу місцеві еко-активісти Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s Do It Ukraine»(Черкаський регіон).

Це вже не перша екологічна акція, що її організували ці ініціативні і самобутні черкаські екологи. Торік вони вже прибирали міські пляжі та вулиці. Акцію тоді висвітлювали журналісти «City News».

Про нове прибирання на власній сторінці у соцмережі «Фейсбук» повідомила координаторка руху Олена Огінська.

Там же оприлюднила результати екоакції:

«Наші результати:  20 осіб врятували Землю від 131 кг пет пляшок, скла, які поїдуть на переробку. Знайдено сім пар взуття і стільки ж розпаровок,  декілька рушників, а же сумки, будівельні каски, квіткові вазони, горщики та  дитячі іграшки».

Описала Олена Огінська нове прибирання так (цитуємо з редакційними правками):

«НЕСАНКЦІОНОВАНІ ЗВАЛИЩА в Черкасах!! Чи є вони? Нажаль, Є!І в самому місті! Пляж Сахарка, вул. Берегова, неймовірне місце, багата історія, але так багато сміття! Безмежна вдячність всім хто долучився до суботньої толоки! Командою Let’s do it, Ukraine/Cherkasy Region, разом з небайдужими містянами в рамках проекту “ЧИСТІ ПЛЯЖІ РАЗОМ” завершили цьогорічний цикл – крайнє осіннє прибирання і моніторинг ділянки! Прибрали одне з неймовірних звалищ, по вул. Береговій, яке накопичувалася тут роками! Багато ще лишилося, без допомоги міста, місцевої влади, нам це не здолати! Прибирати можна безкінечно, але треба чисто там, де не смітять, і задля цього необхідно об’єднавши зусилля, задіяти всі структури: інформаційне поле, влада, закони, навчальні заклади, а також свідомість громадян. До цього місця звертаємо увагу вже другий рік поспіль, і повірте – не дарма! Сам пляж став набаго чистішим, і це помітив кожен мешканець, дуже пишаюся всіма і людьми, які стали менше смітити, але тут досі немає жодного сміттєвого баку, тож звалка буде накопичуватися. Мали бесіду з головою правління причалу № 5, Володимир Миколайович запевнив нас що він тільки За! об’єднання зусиль та співпрацю, бо теж хоче змінити той жахливий стан, який є зараз. Також сподіваємося на підтримку місцевої влади у сенсі, що цю ділянку з пляжем місто візьме на обслуговування. Хочу подякувати за співпрацю Українська Макулатурна Компанія, які вже вдруге долучаються до доброї справи, які не байдужі! Дякую за підтримку міста, КП «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради, які завжди вчасно реагують і вивозять сміття, дякую за вашу працю, що разом робимо наше місто чистим! Друзі мої, моя команда, вам окремий мій респект, Моє серце наповнюється і очі мокріють коли бачу кожного разу ваші посмішки, як ви збираєте оте сміття, вторсировину, і вертаєтесь знову і знову, бачу в вас надзвичайну людяність, свідомість, це для мене подарунок, що екорух не просто зрушив в нашому місті, а що ми його неймовірно штовхнули і воно набирає обертів…».

Фото Суспільного та фейсбук-сторінки Олени Огінської.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *