Лікарням Черкас потрібні маски: йдуть як вода у суху землю

Благодійна допомога з Фінляндії прибула у Першу міську лікарню Черкас. Фінські дезінфектори, маски та рукавички поповнили запаси медзакладу. Все це персоналу лікарні передали волонтери ГО «ЛАД» і БО «БФ «Хрещатик Сіті».

Про це з місця події повідомили журналісти «City News».

Благодійну допомогу медичного спрямування, яку недавно від української діаспори з Фінляндії отримали ГО “ЛАД” і БО «БФ «Хрещатик Сіті», волонтери цих організацій продовжують розподіляти між ліфквальними закладами Черкас.

Все відбувається саме так, як раніше і обіцяли лідери ГО “ЛАД” і БО «БФ «Хрещатик Сіті» Віталій Іляшенко та Інна Бандура .

За словами медичного директора КНП «Перша черкаська міська лікарня» Дмитра Задериголови, щоденна потреба медичних працівників лікарні у засобах індивідуального захисту надзвичайно велика.

– Висловлюємо велику вдячність за надану благодійну допомогу від ГО «ЛАД»і БО «БФ «Хрещатик Сіті» нашому закладу. Вона піде на реалізацію інших функціональних обов’язків, а саме на забезпечення медичної допомоги і пораненим військовим і містянам. Серед того. Що ми отримали – маски, медичні рукавички, дезінфектори – надзвичайно потрібні речі для персоналу медичного закладу. Одна маска потребує заміни через дві – чотири години експлуатації. У нас у закладі 400 співробітників, кожний з них на день мусить міняти 5 масок, тож тільки на один день роботи нам потрібно близько двох тисяч масок. Витрати дезрозчинів теж не малі, бо, відповідно до протоколу, руки, поверхні підлоги, всіх меблів тощо дезінфікуючими засобами обробляються постійно. Тож ці речі йдуть як вода у суху землю, – пояснив Дмитро Задериголова.

 З його слів отриманих дезинфікуючх засобів та засобів індивідуального захисту для лікарні вистачить приблизно на півтора-два тижні.

Нині зростає міжнародний авторитет черкаських волонтерських організацій, і зокрема ГО «ЛАД» та БО «БФ «Хрещатик Сіті». Адже у співпраці з іноземними партнерами обидві структури проявили високий рівень професійності і довели свою добросовісність.

На цьому наголосив засновник і голова ГО «ЛАД», керівник відділу реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності Департаменту управління справами і юридичного забезпечення Черкаської міської ради, Віталій Іляшенко:

– Представники різних закордонних фондів розповідали, що вони мало приділяли уваги Черкасам, бо це не прифронтове місто. Ситуація змінилась, коли вони дізнались, що у медичних закладах Черкас на лікуванні перебуває багато поранених солдат. Тепер вони уважніше ставляться до Черкас і більше виділяють медичних засобів, ліків іншої гуманітарної допомоги, приймають від Черкас різні заявки.

В унісон йому говорить і керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура:

– Знаємо, що нині збирати допомогу для України за кордоном для тамтешніх волонтерів стає все важче. То ж питання довіри з боку тих, хто нині збирає допомогу для України є надзвичайно важливим. Ми робимо все для того, щоб зміцнювати цю довіру, тому організовуємо процес розподілення та передачі отриманої допомоги так, щоб він був максимально прозорим.

БО «БФ «Хрещатик Сіті» (раніше називався – «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті») працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *