Одинадцять автобусів з харчами з Черкас прибули до Херсона

Автопоїзд із одинадцяти «бусів» з завантажених продуктами та іншою гуманітарною допомогою, яку для звільнених з під рашистської окупації жителів Херсона зібрали черкащани, прибув на місце призначення.

Про це журналістам «City News» розповів керівник штабу ГО «Січ» Ілля Ястреб.

– Зараз ми у центральній частині міста Херсон, роздаємо херсонцям допомогу, яку для них зібрали жителі Черкас та активісти черкаських волонтерських організацій. Дуже дякую БО «БФ «Хрещатик Сіті» за надане дитяче харчування та підгузники. А також ми дуже вдячні всім, хто долучився до цієї гуманітарної ініціативи, – повідомив з місця події журналістам «City News» Ілля Ястреб, надіславши відео звернення, записане у центрі звільненого міста під час роздачі херсонцям гуманітарної допомоги.

Зі слів керівника штабу ГО «Січ», до ініціативи, окрім  БО «БФ «Хрещатик Сіті» також долучились «Наше джерело», яке надало воду,  та Смілянський і Черкаський осередки ГО «Січ».

Харчі і все інше для херсонців приймав мобільний пункт збору допомоги, який працював у центрі Черкас на площі «Будинку торгівлі».

Щоб зібрати все необхідне та завантажити аж одинадцять мікроавтобусів волонтерам вистачило кілька днів.

Жителі Черкас дуже дружно відгукнулись на заклик допомогти херсонцям, яких окупанти позбавили ледь не всього, що вони мали.

Волонтери, які возять допомогу у звільнені регіони Херсонщини говорять, що оскаженілі і жадібні москалі, відступаючи зруйнували об’єкти критичної інфраструктури, позбавивши жителів світла, води й тепла. А також нахабно вигребли всю їжу, яку лише змогли знайти, включно з домашньою консервацією, яку забрали з людських погребів.  

– Нині допомога херсонцям нині дуже потрібна. Вже напевне всі знають у яких жахливих умовах нині перебувають жителі Херсонщини. Лише уявіть, як там поряд з дорослими, страждають діти. Основний напрямок діяльності БО «БФ «Хрещатик Сіті» – це допомога найменшим українцям та їх мамам. Тож Фонд буде й надалі працювати над тим, щоб зробити життя діток комфортнішим наскільки це взагалі можливо за нинішніх умов, – сказала  Інна Бандура.

БО «БФ «Хрещатик Сіті»  працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги вагітним жінкам та мамам дітей віком до двох років. На обслуговуванні БО “БФ “Хрещатик Сіті” зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, що потребують допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *