У Черкасах з аукціону продаватимуть дитячі картини, створені за допомогою штучного інтелекту

Перша у Черкасах виставка дитячих картин створених за допомогою штучного інтелекту працюватиме до 1 грудня. Експонується шістнадцять робіт, які 2 листопада продаватимуть з аукціону.

Як дізнались журналісти «City News», 2 листопада у ресторані «Едем» відбудеться благодійний аукціон у рамках проекту «Завтра АРТ». Початок о 17.00. Виручені гроші підуть на потреби ЗСУ.

З молотка продаватимуть унікальні дитячі картини, створені за допомогою штучного інтелекту.

Побачити наживо ці картини можна на виставці, яка з 25 листопада працює на другому поверсі ТРЦ Піонер.

– Цей проєкт у вересні запустили  благодійні фонди «Черкаси Чайка» та «Другий фронт Черкаси» спільно з OWLOS Team. Суть проєкту полягає в колаборації дитячого креативу, дорослих знань та новітніх технологій. «Завтра АРТ» об’єднав українських дітей-переселенців (тих, які через повномасштабне вторгнення вимушено покинули країну разом з мамами й тих, які є ВПО, оскільки їхні рідні населені пункти були під окупацією), дітей військових та дітей волонтерів у онлайн майстерні, де фахівці абсолютно безкоштовно навчають їх створювати картини за допомогою нейромережі, – пояснила журналістам «City News» креативний директор проекту «Завтра АРТ» Юлія Баранько.

Юним митцям від 7 до 14 років, вони зараз перебувають у різних куточках світу − Іспанії, Данії, Туреччині, Україні, але дуже хочуть після Перемоги зустрітися вдома і роблять дуже багато задля її пришвидшення. На виставці буде представлено 16 учнівських робіт, на яких діти зображають своє життя та свої емоції, відтак, там буде і тема війни, і мрії про Перемогу, і любов до України, і радість за звільнення українських населених пунктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *