Негода, ожеледь та рашистський дрон не завадили волонтерці з Тального передати подарунки фронтовикам

Ні негода, ні закуті в кригу слизькі як льодовий каток дороги, ані рашистський дрон-камікадзе, який «висів» над автобусами волонтерів майже всю ніч, не завадили команді волонтерки з Тального Альони Мельник відвідати близько 20 фронтових військових підрозділів.

Про це журналістам «City News» повідомила представниця «Громадської організації «Буковинсько-Галицький Курінь Січовиків «Едельвейс» Альона Мельник.

Кілька днів тому, вона зі своєю командою однодумців повернулась з чергової, але найдовшої за весь час поїздки на фронт, яка тривала чотири дні. Їхали трьома «бусами». Ця поїздка запам’яталась не лише тим, що волонтери відвідали близько двадцяти фронтових військових підрозділів, передаючи допомогу з рук у руки, але й дуже небезпечними умовами.

– Цього разу напрочуд дуже багато людей відгукнулось на підготовку цієї поїздки, у яку ми погнали  три «буси», наповнених різного роду допомогою.  Дуже багато їжі, спальні мішки, розкладні ліжка, буржуйки та труби до них, теплі речі, шкарпетки, генератор, і навіть пральну машинку. За час поїздки відвідали близько 20 військових підрозділів. Максимально обійняли стільки наших хлопців скільки змогли. На власні очі переконались у тому, наскільки їм там «жарко», і крепко тяжко: бої, обстріли тощо…, – розповіла Альона.

Фронтові дороги – окрема тема. Небезпека відчувалась скрізь.

– Траплялось, що бахкало: «гради», «урагани», бо ми весь час перебували у фронтовій зоні, тобто у 7 – 15 кілометрах від «нуля». Не боялись, бо до такого вже звикли. А от дорога була особливо тяжка. Дощ з снігом, падаючи з неба одразу замерзав. Дорога була вся вкрита крижаним шаром у кілька сантиметрів завтовшки і страшенно слизька. Траплялось, що «бус» так заносило, що, здавалось його «задок» от-от наздожене «передок». А однієї ночі над нами у нічному небі «завис» ворожий дрон-камікадзе і супроводжував нашу колону протягом кількох годин. У той час було досить страшно, бо не знали, що чекати від нього: полетить геть, чи впаде на голову, – описала небезпечні моменти волонтерка з Тального.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *