Єврейська громада надала Черкасам благодійну допомогу

​​Єврейська громада міста надала благодійну допомогу для Черкас. Продукти харчування та предмети гігієни від єврейських друзів передадуть внутрішньо переміщеним особам та літнім людям, які цього найбільше потребують.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.

За словами головного равина Черкас Дова Аксельрода, цю допомогу єврейській громаді Черкас надали Фонд «Хабад Любавич Україна» та  Федерація єврейських общин України. З початку повномасштабної війни вони постійно підтримують своїх співгромадян в Україні. А ті, у свою чергу,  вирішили поділитися допомогою з іншими нужденними містянами. Із доброчинною пропозицією вони звернулися до Черкаської міської ради.

«У такі скрутні часи треба допомагати людям, – відзначив Дов Аксельрод. – І все, що ми маємо – продукти, товари гігієни, одяг – передаємо нужденним людям, аби їм було легше. Наш любавичеський ребе пояснював, що нинішнє покоління людей  переживає загальний процес визволення від фізичного і духовного зла, від наших недоліків. Саме це ми бачимо зараз, у часи війни. І коли ми робимо добрі справи, то наближаємо цю мить позбавлення від зла в ім’я загального добра».

«За дорученням Черкаського міського голови Анатолій Бондаренко організована співпраця з єврейською громадою нашого міста, і, зокрема, отримання цієї благодійної допомоги, – розповідає заступниця міського голови Марина Гаркава. – Продукти та предмети гігієни ми передамо для  внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток у Черкасах та людям  похилого віку. Щиро дякуємо дружньому єврейському народу за підтримку».

Дов Аксельрод розповів, що єврейська громада – одна з найдавніших у  Черкасах, тут живуть багато їхніх родин, діють єврейська синагога, дитячий садок і школа «Ор Авнер». І зараз школа стала центром гуманітарної допомоги.

«Дякую всім, хто підставив плече в цей важкий час для допомоги українцям, постраждалим від російської окупації. Тільки гуртуючись і допомагаючи один одному, ми вистоїмо й переможемо. Місто працює для того, щоби перемогти», – прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *