У Черкасах побував Саакашвілі

Брат колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі зустрівся із першим заступником міського голови Сергій Тищенко. Давид Саакашвілі перебував у Черкасах проїздом, інформує пресслужба Черкаської міської ради.

Під час зустрічі обговорили ситуацію у нашій державі, чим і як живуть Черкаси під час російсько-української війни, та складну життєву ситуацію, у якій зараз перебуває експрезидент Грузії у рідній країні.

Давид Саакашвілі висловив солідарність із українським народом і сподівання на якнайшвидшу перемогу України. Також він подякував міській владі Черкас за лист підтримки, який експрезиденту Грузії Михеілу Саакашвілі нещодавно надіслали Черкаська міська рада, виконавчий комітет і Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.

У ньому, зокрема, зазначалося:

«Зараз усі українці переживають непрості часи через збройну агресію проти нашої держави. Дякуємо Вам за тверду і непохитну позицію щодо підтримки України, яку Ви неодноразово висловлювали. Ми щиро співчуваємо Вам, і бажаємо бути мужнім і сильним, як усі українці.

Бажаємо Вам сил та витримки у ці непрості дні Вашого життя. Сподіваємося, що здоровий глузд і гуманізм переможуть, і Ви якомога швидше отримаєте бажану свободу.

Нехай цей дружній привіт з українських Черкас підтримає Вас у годину скрути і надихне боротися за своє життя. Будьте міцним, як тисячолітній дуб Залізняка у Холодному Яру – символ українських традицій свободи. Хай спогади про ці священні місця Черкащини, де Ви любили бувати, додадуть Вам енергії та волі до боротьби.

Віримо, що після звільнення Ви обов’язково завітаєте до нас у Черкаси, де Вам будуть вельми раді».

Цей лист підтримки від Черкас розмістили на офіційній сторінці Mikheil Saakashvili у фейсбуці.

Наразі Михеіл Саакашвілі перебуває у Грузії під арештом, куди політик повернувся з еміграції у 2021 році. Стан здоров’я політика – важкий. Сам він називає себе “в’язнем Путіна” і вважає всі звинувачення переслідуванням з політичних мотивів. Політично вмотивованим арешт екс-президента Грузії вважають і світові політики, і міжнародні правозахисні організації, у тому числі Amnesty International.

Міхеіл Саакашвілі має українське громадянство. Офіційний Київ звертався до грузинської влади дозволити відправити ув’язненого експрезидента Грузії на лікування до України, або до іншої європейської країни чи США, проте безрезультатно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *