Коли закінчиться війна з росією?

Коли закінчиться ця тяжка війна!? Прямої відповіді на запитання не існує. Мир – це Перемога. І це поки єдиний варіант відповіді.

Коли закінчиться війна? – це питання звучить в українському суспільстві щодня, і особливо часто з моменту відкритого вторгнення російських військ в Україну. Його обговорюють на різних рівнях і в українському суспільстві, і серед світової громадськості.

І все частіше це ж питання ставлять мені друзі, знайомі і всі, хто знає мене як аналітика.

Не втомлююсь повторювати, що це саме той випадок, коли більш-менш точної дати, коли ж відбудеться ця найочікуваніша в українському суспільстві подія, назвати не можна.

Зі стовідсотковою впевненістю можна лише стверджувати, що Мир для України може принести виключно одне – повна і беззаперечна перемога над російськими окупантами. Мир для України – це тільки Перемога і ніщо інше. Альтернативи немає. Жодні переговори, жодні мирні договори і міжнародні гарантії не здатні принести Україні мир.

Як колись казав «залізний» канцлер Німеччини Отто фон Бісмарк: «Угоди з Росією не варті й паперу, на якому написані». І це з його боку ніяке не знущання. Це – досвід і спостереження. Бісмарк добре знав росію. І не за книгами. У свій час він був послом Прусії у Санкт-Перербурзі. А Прусія, як відомо, була головним конкурентом росії у сенсі змагань за контролем над Прибалтикою. А у цих змаганнях обидві держави вдавались до різних форм впливу, від політичних та дипломатичних інтриг до відкритих воєн.

Схоже, що ціну російській брехливій патятиці про «роль миротворця» у тому чи іншому регіоні, який цікавить росію як чергова територія, і яку вона прагне захопити, нарешті почали розуміти і на заході. Будь-які запевнення росії про готовність укладення миру і ламаного шеляга не варті. Росія вперто не сприймає жодних аргументів, окрім сили. Сила, і лише сила здатна змусити росію йти на поступки. І такою росія була від самого народження. Вона жила, живе і житиме керуючись не здоровим глуздом, а виключно імперськими амбіціями. Такою вона була і за царя, і за більшовиків, і такою ж залишилась і в посткомуністичний період.

Змінюється все: світ навколо росії, її політичний і економічний устрій, але не агресивна, загарбницька зовнішня політика, націлена на поглинання навколишніх територій, які перед вторгненням російські лідери та ідеологи завжди оголошували «ісконно рускімі землямі». Втілення цієї безсмертної доктрини зовнішньої політики велось століттями. Крок за кроком. Рік за роком. Століття за століттям. І це перетворило маленьку відсталу московію, влада якої поширювалась на три-чотири сучасних області рф, на величезну імперію, з територією від Фінляндії, Німеччини, Австро-Угорщини, Румунії й Туреччни на півночі, заході й півдні до островів Тихого океану, що поблизу Японії на сході.

За кілька століть апетит цього монстра не вгамувався. І тепер підлий і кровожерливий «мордор» спрямував своє око у бік заходу. Російські орки вже топчуть українські землі, грабують і винищують українців, руйнують міста. І Україна у російському натискові на захід, аж ніяк не кінцева мета. У планах монстра, як мінімум – загарбання всієї Європи аж до берегів Атлантики.

Саме тому іншого способу уціліти і зберегти свободу ніж перемогти росію, немає ні в України, ні у інших країн Європи.

І чим швидше це усвідомлять держави Західної Європи, і особливо, їх лідери, тим краще для всіх. Відкупитись від агресора, використавши Україну як розмінну монету, Заходу не вдасться. Захопивши Україну орда стане сильнішою і рушить далі на Захід.

Саме тому, щоб зупинити монстра, Європа і Світ мають допомогти Україні відбити нову навалу орди. Далі має слідувати негайна демілітаризація та деімперіалізація росії і взяття під контроль ООН всіх її стратегічних ресурсів, оскільки їх росія використовує як зброю.

Висновок простий. Зупинити війну і принести мир у Європу може виключно Перемога України. А досягти цього можна лише за умовим того, що Європа і Світ надасть Україні достатню кількість сучасних озброєнь: засоби ППО, ракети, авіацію, артилерію, танки, а також високоточну смертельну зброю. І чим швидше це станеться, тим швидше Україна переможе і у Європі настане мир. Якщо Україна отримає необхідну кількість такого озброєння найближчим часом, поразка, а затим і падіння росії стане питанням кількох місяців, а той тижнів.

Схоже, що першою, до такого висновку дійшла Велика Британія.  

Надання Україні необхідного озброєння – це найшвидший шлях до миру та перемоги над росією.

Недавно про це заявив міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі.

«Як і всі авторитарні правителі, Путін реагує лише на силу своїх опонентів. У грудні минулого року він відкинув мирний план із 10 пунктів Володимира Зеленського. Тому друзі Великобританії та України роблять все можливе, щоб принести Україні успіх на полі бою. Німеччина та США приєдналися до Великобританії та відправили танки українцям. Дати українцям інструменти, необхідні для завершення завдання – це найшвидший і навіть єдиний шлях до миру», – зазначив британський політик.

І дай Боже, щоб це прозріння якнайшвидше охопило ведучі країни Європи і Світу. Бо кожний день війни – це нові смерті українців, які проливають свою кров і віддають свої життя заради миру не лише в Україні, але й у Європі і Світі.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *