На Черкащині утримується літнє тепло

Вересень 2023 продовжує радувати надмірною кількістю сонця та комфортним теплом. Середньодобові температури 16-19º, що на 2-5º вище кліматичної норми і повернули нас у кінець літа. Про це інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Тривалий час на синоптичних картах домінуватиме хвиля високого атмосферного тиску з вітрами південо-східної складової, які інтенсивно закачуватимуть добре розігріте повітря із середньоазіатських пустель. Тож температура вночі 9-14°, вдень 22-27°.

Згідно з метеостатистикою, такого роду вторгнення субтропічного тепла в ці дні вересня трапляються часто – 1 раз на 6 років. Проте рекордні 30 градусів залишаються за 2017 роком.

Щодо дощів, то сухе повітря та зростання атмосферного тиску перешкоджатимуть розвитку дощових хмар та зведуть до мінімуму їх ймовірність.

23 вересня День осіннього рівнодення, тривалість дня дорівнює тривалості ночі – починається астрономічна осінь. Світловий день почне поступово скорочуватися, доки не досягне свого мінімуму 22 грудня. І почнеться зворотний процес – сонце світитиме все довше, і в 20-х числах березня все знову зрівняється – цього разу вже в День весняного рівнодення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *