Черкащиною мандрував чорний «Запорожець», що приїхав з Монте-Карло (фото, відео)

Минулого тижня, коли вся країна вшановувала пам’ять Великого Кобзаря, Черкащину відвідав шеф збірної української команди автомобілістів, яка брала участь у Ralley Monte-Carlo Classique Роман Щипков.  Із прапором України на цьому раритеті українського автопрому він проїхав 11 країн Європи. У кожному великому місті пан Роман  зустрічається з громадою. 10 березня він побував в Черкасах, а 13 –го у Каневі.

Про це повідомили журналісти «City News».

У рідний край Тараса Шевченка він приїхав на автомобілі «Запорожець» чорного кольору. Як запевнив Роман Щипков, на чорному «Запорожці» під прапором України екіпаж подолав вже понад 7тисяч 300 кілометрів. Після змагань машина вже побувала у Чернівцях, Кам’янець-Подільському, Барі, Вінниці, Житомирі, Києві, а тепер вже й у Черкасах та Каневі.

– Ми на ньому проїхали вже 7 тисяч 300 кілометрів, з прапором України задля перемоги. Перегони були дуже складні: зима і три тисячі кілометрів в Альпах. Я дуже вдячний «Запорожцю» за те, що він витримав. Для нас Черкаси — знакове місто, адже саме тут ми його придбали. Тому навмисно лишили черкаські номери, аби всі знали, що тут — серце України. Наші друзі зараз воюють у 72-ій бригаді імені Чорних Запорожців, саме тому запорожець чорного кольору”, – розповів журналістам автоспортсмен.

Прапор цієї військової частини гордо майорить і на рідкісному нині «вухастому», який, як виявилось ще й наш «земляк». Командир збірної української команди автомобілістів, яка брала участь у Ralley Monte-Carlo Classique родом із Запоріжжя, а «Запорожець, на якому він з екіпажем брав участь у змаганнях, придбали у 2022 році в Черкасах.

Торік у лютому українські екіпажі фінішували на ралі класичної версії в Монте-Карло. До фінішу достались чотири з шести українських команд, що взяли участь у перегонах. Вперше за 111 років проведення чемпіонату Ralley Monte-Carlo Classique у ньому брали участь екіпажі з України, які змагалися на раритетних автомобілях марки ЗАЗ.

На змаганнях за словами пана Романа відбувся безпрецедентний випадок.

Під час ралі в Монако і під час нагородження адміністрація міста увімкнула повітряну тривогу. Це було вперше і єдиний раз за всю історію змагань, аби віддати шану українській команді.

– Я дуже задоволений результатом свої подорожі. Сподіваюсь, що ми змогли зробити свій внесок у впізнаваність України. Нас всюди зустрічали з посмішкою, – сказав Роман Щипков, додавши, що чорний «Запорожець» продовжить свій тур містами України.

Фото і відео «Суспільного».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *