Італійські равіолі і сосиски черкаські волонтери привезли переселенцям у «Пролісок»

Частину продуктів, отриманих від благодійників з Італії, волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті», як і обіцяли, передали у КЗ «Обласний дитячий санаторій «Пролісок» Черкаської обласної ради, де нині проживають внутрішньо-переселені особи і у тому числі з дітьми.

Про це журналісту «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Нині у обласному дитячому санаторії «Пролісок» проживає 50 внутрішньо-переселених осіб, з яких 11 дітей віком до 17 років. Найменшу дитинку переселенка народила перебуваючи у санаторії. Закладу не вистачає коштів для забезпечення повноцінного харчування цих людей і єдиний спосіб підтримати їх – це надавати гуманітарну допомогу.

Днями Фонд отримав великий гуманітарний вантаж від благодійників  –  Associazione MALVE di UCRAINE (м.Верона, Італія) та української благодійної організації «БФ “МАЛЬВИ УКРАЇНИ». Отримані сосики і равіолі ми, як і обіцяли, передаємо тим, хто цього потребує найбільше, – сказала Інна Бандура.

Персонал «Проліску» висловив щиру вдячність волонтерам і очільниці БО «БФ «Хрещатик Сіті» за розуміння і надану допомогу.

– Ця допомога продуктами для нас дуже важлива. Фінансування на харчування людей, які проживають у санаторії на поточний рік обласна рада ще не затвердила. «Доїдаємо» те, що залишилось з минулого року. Бюджетом передбачено на харчування однієї особи на  день – 30 гривень, – розповіли працівники закладу.

– І справді. Як можна нагодувати людину за такі гроші?!, – поцікавився автор цих рядків.

–  30 гривень на день – це фінансування з бюджету. На щастя ще маємо гуманітарну допомогу. Врахувавши її, вартість харчування однієї особи на день виходить у межах 50 – 70 гривень. Звісно, цього теж замало.

– І як же ви виходите з ситуації?

– Особливо достатком похвалитись не можемо, але люди тут не голодують. І ми все для цього робимо: мудруємо, проявляємо кмітливість. У народі кажуть: бідаки – на вигадки мастаки. Це – про нас. Ось подивіться на меню: вареники, млинці, каші. Готуємо те, що дозволяє рівень фінансування. І такими стравами дійсно можна наїстись. Але людям все одно потрібні у раціоні і м’ясо, і риба і інші продукти. Хотілось би дати їм більше овочів, фрукти. Серед наших гостей з внутрішньо переселених осіб є чоловіки, літні люди, діти…  

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *