Скандальне знищення дерев у Черкасах вивчатиме контрольна комісія

Акт зухвалої вирубки дерев у Соснівці під скандальне будівництво вивчатиме контрольна комісія депутатів Черкаської міської ради.

Як поінформував журналіст «City News», тимчасову контрольну комісію що досліджуватиме  дотримання чинного законодавства у історії зі скандальною  вирубкою дерев у Соснівці, створили у ході крайнього пленарного засідання сесії Черкаської міської ради.

Обранці обговорили подію, що мала місце на земельній ділянці, котра знаходиться на перехресті вулиць Лісова просіка та Степана Бандери. Тоді фірма-будівельник, готуючи земельну ділянку під спорудження об’єкту, дозволила собі вирізати вікові сосни.

Подія викликала резонанс серед громадськості обласного центру, і спонукала міських обранців втрутитись у ситуацію .

За словами голови контрольної комісії Сергія Шмиголя, вона шукатиме відповіді на низку запитань, які мають пролити світло на цю справу.

Серед них: чому профільний департамент Черкаської міськради не звернувся до орендаря земельної ділянки з метою перегляду договору оренди після ухвалення Генерального плану (актуалізації)?

Що стало причиною внесення змін до містобудівних умов та обмежень за день до ухвалення нового Генерального плану?

Чи була проведена інвентаризація зелених насаджень перед вирубкою та який розмір відновної вартості мав сплатити орендар?

Чому в інвентаризації зелених насаджень 23.06.2022 року кількість дерев на 154 дерева менше ніж в інвентаризації 2019 року?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *