Естетичне волонтерство: у черкаській школі учні з батьками допомогли озеленити територію (відео)

У черкаській школі №27 провели акцію “Саджай квіти”. Рослини принесли батьки школярів.

Про це повідомило «Суспільне» з посиланням на директорку закладу Лесю Пасічник.

На клумбах висадили близько сотні квітів та багаторічних рослин, зокрема, чорнобривці, тюльпани, хризантеми та гвоздики. Робили це за підготовленим візерунком.

Акцію “Саджай квіти” у школі організували вперше. Готуватися до весняної “толоки” розпочали місяць тому, розповіла заступниця директора Наталія Черноусова.

“Вся негативна енергія, яка може накопичитися в людини, йде в землю, а із землі ми отримуємо позитив та здоров’я”, – зазначила вона.

Техпрацівниця Ольга Пелих висаджувала маргаритки:

“Земля волога, легко їх садити, ямочки не великі”.

Мама школярки Ольга Гуніна розповіла: батьки закупили посадковий матеріал, аби допомогти зробити подвір’я школи ошатнішим:

“Ми закуповували багаторічні квіти, щоб довго радували око”.

Учителька початкових класів Тетяна Філенко рада, що зможе милуватися квітами щодня.

“Кожного дня, коли буду приходити на роботу, із задоволенням дивитимусь на наші квіти. Сподіваюся, вони радуватимуть нас усіх. Навіть ті ж чорнобривці, це як радість сонячна”, – зазначила вона.

До акції з висадки рослин долучилися й учні. Замість канікул Олександра та Поліна разом зі старшими озеленюють територію.

“Садимо хризантеми. Розподіляли їх так, щоб вистачило розсади по периметру клумби. Це чудова ідея – покращувати подвір’я школи”, – зазначила Олександра.

“Хочеться робити якомога більше для школи, покращувати її з кожним днем все більше”.

Зі слів директорки школи Лесі Пасічник, ініціативу “Саджай квіти” організували, аби зблизити колектив та поліпшити настрій відвідувачам закладу.

“Фізична праця допомагає відволіктися бодай на хвилинку від страшних подій сьогодення. Це є певним естетичним волонтерством. Цю красу бачитимуть перехожі та гості нашого закладу. Я вірю, що рослини приживуться і радуватимуть нас”, – пояснила вона.

Усього на території школи сьогодні висадили близько сотні рослин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *