У Черкасах відбувся масштабний навчальний захід для дітей

У рамках Міжнародного дня просвіти з питань мінної безпеки, та допомоги з розмінування, співробітники Управління патрульної поліції взяли участь у навчально пізнавальному заході для дітей, що проходять оздоровлення в закладі Обласного дитячого санаторію «Сосновий Бір», серед яких були й діти внутрішньо переміщених сімей.

Про це інформує пресслужба обласного управління Патрульної поліції.
Усі залучені служби підготували свої локації, кожна з яких відображала діяльність конкретної служби.

Інспектори відділу зв’язків із громадськістю дали змогу дітям відчути себе справжніми патрульними, сидячи в службовому автомобілі та примірявши обладунки поліцейського. Шкільні офіцери нагадали дітям основні правила дорожнього руху. Разом вони обговорили порядок переходу проїзної частини на регульованому і на нерегульованому перехресті, а також, як убезпечити себе, катаючись на велосипедах чи самокатах. Також нагадали дітлахам, що в темряві необхідно обов’язково виділити себе на дорозі, а зробити це можна за допомогою спеціальних браслетів, наліпок, нашивок та інших світловідбиваючих елементів.

На локації працівників Головного управління Національної поліції діти потоваришували зі службовими собаками кінологічної служби. Працівники провели майстер-клас із дресирування своїх чотирилапих друзів.

ДСНС продемонстрували зразки вибухонебезпечних предметів. Діти на спеціальному майданчику за допомогою металодетектора шукали вибухівку. Також діти мали можливість дізнатися про роботу водолазів та рятувальне відділення.

У зоні Черкаської обласної організації Товариства Червоний Хрест діти вчилися надавати першу медичну допомогу, а з працівниками військової служби розглядали зброю.

Захід пройшов у дружній, веселій та позитивній обстановці. Щоб діти були більш обізнані та почувалися в безпеці, правоохоронці й надалі влаштовуватимуть такі заходи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *